Achtbanen Efteling

Het bekendste pretpark van Nederland bevindt zich in Kaatsheuvel. De Efteling huisvest verschillende attracties, welke in sommige gevallen al jaren oud zijn. Zo is er het alom bekende Carnaval Festival, Fata Morgana en de Droomvlucht. Ben jij meer een type dat helemaal dol is op achtbanen? Ook dan kun je je hart ophalen in de Efteling. In het park bevinden zich zes verschillende achtbanen.

Bekijk hier de achtbanen in de Efteling >>

Meer:

Achtbanen in de Efteling

Zoals eerder geschreven bevinden zich in het park zes verschillende achtbanen. De een spectaculairder dan de ander. Zo is er een achtbaan in het donker, maar ook een waterachtbaan. Welke achtbanen er in het park zijn hebben we hieronder voor je uitgesplitst.

  • De Python
Achtbanen Efteling
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties

De Python is de oudste achtbaan in de Efteling. Sinds 1981 is deze achtbaan in gebruik. De Python heeft twee looping en twee kurkentrekkers, iets wat in 1981 enorm spectaculair was. De baanlengte is 750 meter, de topsnelheid bedraagt 85 km per uur.

  • De Bob

De Bob werd in 1985 in gebruik genomen. De maximale snelheid die de Bob behaalt op de 524 meter lange baan is 60 km per uur.

  • Vogel Rok

Vogel Rok, gebouwd in 1998, is de naam van de indoor achtbaan die zich in de Efteling bevindt. De topsnelheid is 65 km per uur, de baanlengte bedraagt 643 meter.

  • De Vliegende¬†Hollander

De Vliegende Hollander werd gebouwd in 2007, deze waterachtbaan haalt een topsnelheid van 70 km per uur op een baanlengte van 420 meter.

  • Joris en de Draak

Sinds 2010 huisvest de Efteling een tweelingachtbaan. Joris en de Draak haalt snelheden van 75 km per uur, de lengte van beide banen bedraagt 810 meter.

  • Baron 1898

De Baron is de laatste nieuwe achtbaan in de Efteling, sinds 2015 is de rollercoaster geopend. De zogenaamde duikachtbaan haalt een snelheid van 90 kilometer per uur, over een baanlengte van 501 meter.

Meer attracties.

5 gedachten over “Achtbanen Efteling”

Plaats een reactie