De Efteling

De Efteling is een van de bekendste en populairste attractieparken van Nederland. Dit in Kaatsheuvel gevestigde sprookjesparadijs werd op 31 mei 1952 officieel geopend. Het park begon bescheiden met een speeltuin en wat roeivijvers, maar is inmiddels uitgegroeid tot het grootste pretpark van de Benelux. Het Sprookjesbos is het oudste gedeelte van het pretpark, ontworpen door Anton Pieck. Hier vind je onder andere het Kasteel van Doornroosje, de reus Langnek, de Put van Vrouw Holle en nieuwere sprookjes waaronder Roodkapje en Pinokkio. Nog steeds een aanrader voor elke sprookjesliefhebber. Op 11 mei 1956 werd de Stoomcarrousel als eerste attractie buiten het sprookjesbos geopend. Holle Bolle Gijs met zijn “Papier Hier!” deed in 1959 zijn intrede. Langzamerhand groeide de Efteling daarna uit tot een echt attractiepark en in 1981 opende het park zijn eerste achtbaan: de stalen Python.

Bekijk hier alle attracties in het pretpark >>

Meer:

Uitbreidingen en shows.

De Efteling
Bron: https://www.efteling.com/nl

Klassiekers als de Pirana, de mysterieuze Fata Morgana, het Carnaval Festival en Monsieur Canibale volgden. Ook het Volk van Laaf nam in 1990 zijn intrek in het park. Latere uitbreidingen waren de houten achtbaan Pegasus en de prachtige Droomvlucht. In 2002 werd alweer het vijftigjarig jubileum van het park gevierd met de opening van PandaDroom. Grote attracties die daarna werden geopend zijn onder andere de spectaculaire Vliegende Hollander, Joris en de Draak en Baron 1892. De Efteling is niet alleen uitgebreid met attracties, maar beschikt inmiddels ook over een theater, een hotel en twee vakantieparken.

Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de prachtige lichtshow Aquanura en de riddershow Raveleijn. Ook in de winter kan je genieten van De Efteling. Elk jaar is het park open van half november tot eind januari. Tijdens de Winter Efteling zijn er speciale winteractiviteiten, zoals een langlaufbaan en een schaatsbaan. Bovendien is het park prachtig verlicht en kan je bij sfeervolle kampvuren opwarmen onder het genot van een kop warme chocolade.

Zo is er bijna het hele jaar wel iets te beleven in De Efteling, voor kleine én grote bezoekers.

Review het pretpark.

Wat is jouw ervaring met dit unieke pretpark? Laat hieronder jouw ervaring achter. Bijvoorbeeld je mening over de drukte, prijzen, attracties, het eten en nog veel meer.

Plaats een reactie