Efteling Kids Radio

Lekker luisteren naar Efteling Kids Radio.
Een dagje uit in De Efteling is voor jong en oud een hoogtepunt van het jaar. Maar wat moet je dan doen op die andere 364 dagen? Om de sfeer van De Efteling toch een beetje levend te houden is daar altijd nog Efteling Kids Radio. Dit is een radiostation dat via kabel en Internet te horen is en waar 24 uur per dag muziek op te beluisteren is. Leuke programma’s met nieuwtjes en leuke spelletjes, maar ook gewoon die gezellige muziek die je in De Efteling ook de hele dag hoort. En niet alleen maar Efteling liedjes, maar ook andere populaire liedjes die kinderen graag willen horen. Het is echt een radiostation waarmee je jezelf echt weer een beetje in De Efteling waant. Gewoon even je ogen sluiten en net alsof doen dat je door De Efteling heen loopt… Wist je dat Efteling Kids Radio het grootste radiostation voor kinderen van Nederland is?

Bekijk hier alle informatie bij de Efteling >>

Meer:

Te luisteren via:

  • Efteling Kids Radio nu ook op KPN 
  • Vanaf nu is Efteling Kids Radio (naast Ziggo, kanaal 820) ook te horen bij KPN, Telfort & XS4ALL!
  • Voor KPN, XS4ALL, Telfort met de witte afstandsbediening: Radio kanaal: 831
  • Voor Telfort, Edutel, Fiber.nl en Stipte. met de zwarte afstandsbedieningRadio kanaal: 1024

(Bron: Efteling.com)

Efteling Kids Radio
Bron: https://www.efteling.com/nl/kids/radio

Leuke muziek voor jong en oud, de Efteling Kids Radio.

Er staat natuurlijk het woord kids in de naam van het radiostation, maar dat wil niet zeggen dat alleen kinderen hier met plezier naar luisteren. Efteling Kids Radio is namelijk ook leuk voor mensen die ouder zijn dan 18 jaar. Dit is een zender die zeven dagen per week te beluisteren is. Het is daarbij ook mogelijk om verzoeknummers aan te vragen bij een van de dj’s. Voor kinderen (en volwassenen) die deze zender ook graag onderweg willen luisteren is er een handige app te downloaden waarmee je De Efteling eigenlijk de hele dag bij je hebt.

Er is door de jaren heen bij De Efteling een schatkamer vol muziek gemaakt, zodat je er ook niet bang voor hoeft te zijn dat je snel hetzelfde nummer twee keer gaat horen. Meer weten over Efteling radio? Neem dan gewoon even een kijkje op de informatieve website van dit station.

Efteling Radio

Voor wie echt niet zonder de Efteling kan, bestaat er de Efteling Radio. De Efteling Radio ging voor de eerste keer de ether in op 21 juli 2008, maar na een halfjaar werd al besloten om voornamelijk kindermuziek te draaien. Het station is de enige nationale kinderradio in Nederland. Overdag hoor je er de grootste hits en spannendste sprookjes en ’s avonds kan je als volwassene genieten van de mooiste filmmuziek. Natuurlijk mis je zo ook geen enkel nieuwtje uit de Efteling meer. Je kan de Efteling Kids Radio volgen via digitale televisie, kabeltv, de app en de Efteling website.

Vroeger kon je in de omgeving van Kaatsheuvel ook via de radio naar de zender luisteren, maar sinds juni 2010 kan dat niet meer. Sinds 2017 werd de Efteling Kids Radio uit de digitale ether gehaald.

Programma
Geen enkele dag is saai op de Efteling Kids Radio. Overdag gaat alle aandacht naar de kinderen met elke dag om 7.30 uur een leuk verhaal van een bewoner uit het Sprookjesbos. Daarna kan je helemaal losgaan op de leukste hits van het moment of op de leukste liedjes van de Efteling. Tussendoor hoor je ook nog eens de mooiste sprookjes, verteld door de Sprookjesboom, kan je verzoekjes aanvragen en kan je leuke prijzen winnen.

’s Avonds begeleidt Klaas Vaak je naar zoetedromenland met een ontspannend sprookje. Mocht het sprookje je niet in slaap helpen, kan je lekker wegdromen bij de sprookjesachtige muziek en Efteling-deuntjes – ook geschikt voor volwassenen.

Het verhaal achter Efteling Radio
Het idee van de Efteling Radio kwam van directeur Bart de Boer. Oorspronkelijk noemde de zender zelfs niet Efteling Radio, maar Radio 777 omdat men dacht dat het anders reclame voor het pretpark zou zijn. In de beginjaren van de Efteling Radio werd er vooral muziek gedraaid die weinig met de Efteling had te maken en hoorde je af en toe interviews en reportages uit het park. Sinds 13 maart 2015 werd het station officieel omgedoopt tot Efteling Kids Radio.

Wat vind jij van de Efteling radio? Laat het weten door hieronder te reageren.

Plaats een reactie