Efteling wachttijden

Veel mensen besluiten niet naar de Efteling te gaan omdat de wachttijden te lang zijn. Aan de ene kant is dit te begrijpen, maar aan de andere kant valt er meer over te zeggen. In vrijwel alle attractieparken heb je te maken met wachtrijen en wachttijden. Er zijn echter een aantal zaken waardoor je minder last zult hebben van vervelende wachttijden in de Efteling.

Bekijk hier de wachttijden en meer >>

Meer:

De verwachte wachttijden in de Efteling.

Heb je een hekel aan wachten, check dan de wachttijden. Deze vind je op de website. Er zijn een aantal attracties waar je vrijwel nooit lang hoeft te wachten. Of waar zelfs helemaal geen wachtrij te vinden is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Het Sprookjesbos, Het Museum, De Kleuterhof en Diorama. Lange wachttijden vind je vaak bij onder meer Droomvlucht en De Vliegende Hollander. Wissel je de verschillende activiteiten af, dan hoef je tenminste niet lang achter elkaar te wachten.

Download de Efteling app.

Efteling wachttijden
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/openingstijden

De Efteling app biedt je heel veel voordelen, maar is ook handig als het gaat om de wachttijden. Op de app zie je bijvoorbeeld exact hoe lang de wachttijden bij iedere attractie zijn. Zo kun je door middel van deze app ieder moment bepalen waar je naar toe gaat. Zie je op de app dat ergens in de buurt de wachttijd bij een leuke attractie kort is, dan ga je eerst daarheen. Op de website kun je trouwens ook altijd van te voren even op de kalender kijken. Daar zie je de verwachte drukte op een bepaalde dag.

Leuk om te doen tijdens het wachten

Uiteraard is wachten gewoon niet te voorkomen tijdens zo’n populair attractiepark als de Efteling. Toch hoeft wachten ook niet per definitie vervelend te zijn. Je kunt ondertussen even iets eten of drinken of je kletst gezellig met elkaar. Als je de app hebt geïnstalleerd, kun je heel leuk Carnaval Festival spelen tijdens het wachten. Samen met Jokie en Jet zoeken jullie naar 10 karakters uit verschillende landen. Zo wordt zelfs het wachten in de Efteling leuk.

Lange wachtrijen kunnen een dagje pretpark een nare bijsmaak geven. Wil je een dagje het magische sprookjespark de Efteling bezoeken? Zorg dan dat je weet wat je te wachten staat en hoe je het beste rekening kunt houden met lange wachttijden.

Plan je bezoek

De lengte van de wachtrijen is natuurlijk afhankelijk van hoe druk het is in het park. Je hebt dit natuurlijk ook zelf in de hand. Wanneer je in een schoolvakantie de Efteling bezoekt, zal het een stuk drukker zijn dan tijdens schoolweken. Ditzelfde geldt voor weekenden en werkdagen. Wil je genieten van een rustig dagje Efteling en geen rekening hoeven houden met wachttijden? Plan jouw bezoek dan buiten de schoolvakanties en weekenden om.

  • Informatieborden

De Efteling biedt haar gasten inzicht in de duur van de wachtrij. Bij de attracties staan (elektronische) borden die de wachttijden aangeven. Je weet hierdoor precies waar je aan toe bent en kunt eventueel jouw keuze voor attracties veranderen. Wanneer je bijvoorbeeld weet dat je meer dan een uur moet wachten voor een attractie, kun je bijvoorbeeld eerst andere attracties bezoeken en op een ander tijdstip terugkomen.

  • Stel prioriteiten

Voordat je naar Efteling gaat, is het aan te raden om een lijstje te maken met attracties die je echt wilt bezoeken. Je kunt deze dan het beste aan het begin van de dag bezoeken. Niet alleen is het rustiger in de ochtenden en is de kans op lange wachtrijen aanzienlijk kleiner, ook weet je dan zeker dat je al jouw favoriete attracties kunt beleven. Je kunt de rest van de dag dan andere attracties bezoeken die minder lange wachtrijen hebben. Zo geniet je van een perfect dagje Efteling.

Laat lange wachtrijen en wachttijden je niet weerhouden van een dagje Efteling. Er is goed om de drukte heen te plannen en door duidelijke wensen op te stellen qua attracties, kun je toch al jouw favoriete attracties meemaken.

Jokie en Jet bekijken/luisteren:

2 gedachten over “Efteling wachttijden”

  1. Wilde graag met t hele gezin komen zaterdag ,maar door verschillende mensen afgeraden die zijn geweest wachttijden soms anderhalf uur dus weinig voor je geld dan zeker als je met 12 komt ,jammer

    Beantwoorden

Plaats een reactie