Efteling Carnaval

Ben jij met je gezin lekker een dagje naar de Efteling? Ben je al wat uurtjes aan het lopen en merk je dat je kinderen een beetje vermoeid beginnen te raken? Dan heeft De Efteling gelukkig genoeg leuke attracties waar je ook indoor van kunt genieten. Neem bijvoorbeeld het Carnaval Festival. Dit is bij uitstek een attractie waar het hele gezin van kan genieten. Het is daarbij ook een ritje dat overdekt is en waar je niet bij hoeft te lopen. Je neemt gewoon plaats in een van de karretjes van deze attractie, waarna je jezelf mee kunt laten voeren door een kleurrijke, vrolijke wereld van prachtig vormgegeven tafereeltjes. Eigenlijk is Carnaval Festival ook een echte wereldreis. Je komt door bekende landen en locaties, die allemaal op grappige wijze zijn uitgebeeld. Hebben we het er al over gehad dat er in deze attractie ook hele leuke muziek te horen is? Dit is nou echt zo’n deuntje dat gegarandeerd de rest van de dag in je hoofd blijft zitten!

Bekijk hier alle informatie bij de Efteling >>

Meer:

Efteling Carnaval
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/carnaval-festival

Genieten van het Carnaval Festival in de Efteling.

Oudere kinderen die op zoek zijn naar stoere achtbanen hebben in het Carnaval Festival weinig te zoeken. Alhoewel… Dit is nu bij uitstek zo’n attractie die altijd leuk blijft, ongeacht hoe oud je eigenlijk bent! Het Carnaval Festival werd in 1984 geopend in De Efteling. Na al die jaren is het nog steeds een attractie die publiek trekt, maar waar je niet bang hoeft te zijn dat je al te lang in de rij hoeft te zijn. Ook prettig, zelfs de wachtrij van deze attractie is overdekt. En hier begint die vrolijke muziek al. Het is een ritje dat slechts een aantal minuten duurt, maar dat wel een mooie indruk achterlaat. Vooral de kleinsten zullen dit echt een prachtige attractie vinden. Hij is niet eng, maar wel enorm grappig, het is dan ook echt een attractie die je niet mag overslaan in De Efteling!

Carnaval staat garant voor feest!

Wie gek is op carnaval zal genieten van Jokie & Jet in de Efteling. Een superleuke en vrolijke attractie voor het hele gezin. Reeds in 1984 werd deze attractie geopend en noemt men het Carnaval Festival een darkride in de Efteling. Hiermee bedoelt men dat het gaat om een overdekte pretparkattractie. Bezoekers worden in een transportmiddel langs verschillende scènes geleid. Het gaat altijd om een vast traject. Je kunt dus niet zelf kiezen welke kant je opgaat. Met een maximale snelheid van 1,8 kilometer per uur krijg je alle tijd om rustig om je heen te kijken. Er zijn maar liefst 118 gondels en in elk kunnen circa twee volwassenen. De baan is in totaal 240 meter lang. Het aanstekelijke deuntje wat je tijdens de rit hoort, zal de hele dag nog vrolijk door je hoofd spelen.

Diverse culturen en feesten bekijken

Jokie & Jet zijn de belangrijke hoofdpersonen in dit festival en in de meeste scènes te bewonderen. Voor peuters en kleuters herkenbaar van televisie. Voor de wat oudere kinderen en de papa’s en mama’s is het heel leuk om de verschillende culturen en feesten te bekijken. In acht minuten maak je een soort wereldreis langs allerlei poppen.

Door de vrolijke muziek waan je je even weg van alle hectiek van de dag. Bij het Carnaval Festival is er alleen maar plaats voor blije mensen, felle kleuren en zwaaiende kinderen. Het is leuk om verschillen en overeenkomsten te ontdekken. Een erg leuk detail is dat bijna alle poppen een grote rode neus hebben. De attractie is geschikt voor de hele familie, maar grotere kinderen kunnen natuurlijk prima alleen een ritje maken. Kindjes die onder de 1 meter zijn mogen niet alleen en moeten altijd samen met een volwassene in een gondel. De wachtrij van deze attractie is overdekt.

Tips, correcties en opmerkingen kunnen per e-mail toegezonden worden of door te reageren onderaan dit bericht. Nuttig artikel? Delen stellen we enorm op prijs.

Review Carnaval Festival.

Geef jouw mening over Carnaval Festival in de Efteling door hieronder het formulier in te vullen.

Plaats een reactie