Efteling prijzen

Een dagje naar de Efteling is een leuk uitje voor het gezin, maar kan ook een interessante optie zijn als schoolreisje. Er zijn diverse type tickets verkrijgbaar. Je kunt ervoor kiezen om enkel toegang tot het park te krijgen. Wanneer je fijne extra’s wilt, zoals vroege toegang en korting op souvenirs, dan is een Ticket Extra of een Ticket Luxe misschien iets voor jou. Wat zijn de toegangsprijzen van de Efteling? Welk type abonnementen zijn er en wat kost een parkeerkaart?

Bekijk hier de prijzen en meer informatie bij de Efteling >>

Meer:

De prijzen van de Efteling

Losse toegangskaarten zonder extra’s.

Efteling prijzen
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/informatie/toegangsprijzen

Een entreeticket voor de Efteling is voor kinderen van 0 tot en met 3 jaar gratis. Voor kinderen van 4 jaar en ouder en volwassenen bedragen de kosten € 38,- per ticket. Als je je tickets online bestelt in plaats van deze aan de kassa te kopen, dan betaal je € 36,- per entreekaart. Voor senioren van 60 jaar en ouder en mensen met een beperking kost toegang tot het park eveneens € 36,-. Extra korting op deze tickets verkrijgen door online te bestellen is helaas niet mogelijk.

Entreeprijzen voor groepen en parkeerkaarten

Wanneer je met een grote groep (20 personen of meer) naar de Efteling gaat, dan kun je profiteren van groepskorting. Je betaalt dan € 33,- per persoon. Voor een schoolreis bedragen de kosten slechts € 19,- per persoon per ticket. Een losse parkeerkaart kost € 10,-.

Ticket Extra en Ticket Luxe
Wanneer je kiest voor een Ticket Extra, dan krijg je 30 minuten vroeger toegang tot een tiental attracties in het park. Ook krijg je een lunch aangeboden, die bestaat uit panini of frietjes. Je ontvangt 20% korting op een souvenir naar keuze en als tussendoortje krijg je een warme drank met een lekkere muffin. Je betaalt € 10,- extra op de prijs van het reguliere entreeticket. Een Ticket Luxe kost € 30,- extra. Hier zit onder meer het parkeerticket voor één auto bij inbegrepen. Ook krijg je 25% korting op een souvenir, krijg je evenals bij een Ticket Extra eerder toegang tot het park en word je van een tussendoortje en lunch voorzien. Het diner is eveneens inbegrepen.

Ga je vaker naar de Efteling? Dan is een abonnement voordeliger!

Wanneer je vaker de Efteling wilt gaan bezoeken, dan is een abonnement voordeliger dan losse tickets. Na vier bezoekjes heb je je abonnement er al uit. Ook hier geldt dat toegang voor kinderen jonger dan 4 jaar gratis is. Oudere kinderen en volwassenen betalen € 175,- per jaar, ouderen van 60 jaar of ouder betalen € 145,- voor een jaarabonnement en mensen met een beperking € 130,-. Om ook voordeliger te kunnen parkeren, kun je voor € 34,- een jaar lang je auto bij het park neerzetten. Het is mogelijk om een abonnement in maandelijkse termijnen te betalen. Houd er rekening mee dat de bovengenoemde prijzen gelden tot en met 31 januari 2019. Daarna kunnen de prijzen anders zijn.

Entreeticket online kopen

Een entreeticket voor de Efteling koop je het makkelijkst en voordeligst online via de officiële website. Met je (e-)tickets op zak hoef je straks niet meer in de rij voor de kassa aan te sluiten en bovendien ontvang je online €2,- korting op elk kaartje. Zo betaal je in het hoogseizoen €38,- in plaats van €40,- en daarbuiten €36,- in plaats van €38,-. Tickets blijven kostbaar, maar het scheelt toch. Je kunt online ook direct een uitrijkaart kopen om tijd te besparen tijdens je bezoek. Een parkeerticket kost €10,-.

Groepen vanaf 20 personen profiteren van het speciale groepstarief van €35,- per persoon in het hoogseizoen en €33,- gedurende de rest van het jaar. Een aantrekkelijke prijs die je dagje weg met familie, collega’s of al je vrienden nog leuker maakt! Bovendien zijn er vanaf €6,50 per persoon lekkere extra’s bij te boeken zoals een picknick, zoete lekkernij of diner. Voor schoolklassen liggen de prijzen nóg lager: al vanaf €14,- per persoon kun je met de klas de meest magische schooldag ooit beleven. Het schooltarief verschilt per seizoen en is gelijk voor leerlingen en begeleiders.

Jaarabonnementen bij de Efteling.

Echte fans van pretpark de Efteling kunnen ook een jaarabonnement afsluiten. Een abonnement kost momenteel €175 per jaar; 60-plussers en bezoekers met een beperking krijgen korting. Vanaf je vijfde bezoek in een jaar ben je met een abonnement dus voordeliger uit dan wanneer je elke keer een los ticket koopt. Een abonnement brengt daarnaast ook een heleboel andere voordelen met zich mee, zoals korting op eten, drinken, souvenirs, overnachtingen en nog veel meer.

Wil je je bezoek aan de Efteling verlengen door een nachtje te blijven slapen? Dat kan. Vanaf €266 boek je voor een nacht een hotelkamer en krijg je twee dagen toegang tot het park. Je kunt ook kiezen voor een appartement (twee nachten vanaf €440,-) of een vakantiewoning (twee nachten vanaf €460,-), inclusief drie dagen toegang tot de Efteling.

Vragen? Reageer hieronder.

5 gedachten over “Efteling prijzen”

 1. Beste,
  Ik zou op 11 en 12 juni naar de Efteling willen komen.
  Zijn er weekends entre tickets te verkrijgen en wat is de kostprijs hiervan.
  Mvg.
  Geert

  Beantwoorden
  • Krijg je als rolstoeler, ik kan niet staan of rechtop zitten, korting op de entreeprijs en parkeren.
   Kinderen komen niet mee omdat de aangepaste rolstoel de extra ruimte in neemt.

   H.g. Mw. J. Staal-Koornstra

   Beantwoorden
 2. Goede morgen
  Wij willen graag een weekend in november een huisje bij jullie huren
  Kan dat
  13 personen , 8 volwassenen, 2 kinderen 5 en 8 jaar, 2 kinderen 2 jaar en 1 kind 1 jaar
  Kan dat

  Beantwoorden

Plaats een reactie