Pagode

De Pagode is een attractie in het attractiepark de Efteling. Het is een uitkijktoren waarmee de bezoekers 45 meter hoog worden opgetild. De attractie is een grote disc waar de bezoekers op kunnen stappen en aan de buitenrand kunnen plaatsnemen. Als de bezoeker naar de buitenkant gericht staat, heeft men uitzicht over het hele park. De bezoekers kunnen instappen op de linker- of rechterhelft van de attractie. Aangezien de disc geheel ronddraait krijgt uiteindelijk elke bezoeker het gehele uitzicht te zien. Het opvallende is dat de disc per rit één wending maakt: de ene rit is dit een rechtse draai, de volgende rit een linkse draai. De totale tijdsduur van de attractie is ruim vijf minuten.

Bekijk hier alles over de Pagode >>

Meer:

Geschiedenis en ontwerp van de Pagode

Pagode Efteling
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/pagode

De attractie ging oorspronkelijk open op Hemelvaartsdag 1987. De attractie heeft een Zuid-Oost Aziatische vormgeving. Meer specifiek is het ontwerp van de attractie gebaseerd op Thaise tempels, waarbij vooral de kleuren groen, donkerrood, ivoor en oranje zijn gebruikt. De Pagode werkt via een hefboomprincipe en de attractie wordt hydraulisch aangedreven. De arm van de attractie weegt 225 ton. De disc heeft een doorsnede van 16 meter.

Als het erg druk is bij de attractie kunnen er maximaal 60 bezoekers tegelijk op de attractie plaatsnemen. Vóór 2010 konden er meer bezoekers mee, namelijk 100 personen per rit. Inmiddels zijn dit er dus minder, aangezien er tegenwoordig zwaardere motoren op de attractie gebruikt worden.

Uitzichten zowel op de Pagode als op de omgeving

De Pagode is momenteel de hoogste attractie van de Efteling. Bezoekers die naar het park toe reizen, kunnen de attractie ook al vanaf een afstand zien. De attractie komt namelijk al boven de boomtoppen uit en is ook in het park zelf goed te zien. De bezoekers hebben dan ook een weids uitzicht over de omgeving. Op een heldere dag zijn steden als Den Bosch, Tilburg en Breda te zien.

Review de Pagode.

Ben je wel eens in deze attractie geweest en wat vond je ervan? Laat dit dan hieronder weten.

Plaats een reactie