Villa Volta

Villa Volta is een attractie in Sprookjes- en attractiepark de Efteling. De attractie werd in 1995 gebouwd en behoort nog steeds tot één van de populaire attracties van de Efteling. In de attractie Villa Volta krijgen mensen het idee in een villa te zitten die volledig over de kop gaat. Dit is een speciale ervaring, wand je ziet werkelijk de vloer onder je voeten vandaan komen en naar het plafond gaan. Hierdoor is de attractie niet geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk en hartklachten en zwangere vrouwen.

Lees hier alles over Villa Volta bij de Efteling >>

Meer:

Het verhaal van Villa Volta

Villa Volta
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/villa-volta

Het verhaal van Villa Volta is gebaseerd op één van de verhalen van de Bokkenrijders. De Bokkenrijders waren in de achttiende eeuw een roversbende die actief waren in zowel Belgisch als Nederlands Limburg. Het verhaal draait om de leider van de Bokkenrijders, Hugo van den Loonsche Duynen. Als leider werd hij verantwoordelijk gehouden voor de roofoverval op de Abdij van Postel. Hierop kreeg hij bezoek in zijn woning Villa Volta van Vrouwe Goeds. Zij vervloekte de villa van Hugo.

De vloek hield in dat Hugo geen rust of vrede in zijn villa zou vinden en dat de vloek pas opgeheven kon worden, wanneer een edel mens met een een rein geweten als van een pasgeboren kind de villa zou betreden.

Hoe verloopt de attractie?

Villa Volta toegankelijkheid
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/villa-volta

Er kunnen een beperkt aantal mensen per keer de villa in. Zodra je Villa Volta betreedt kom je in een ruimte waar een hoorspel te beluisteren is. Dit gaat geheel over de geschiedenis van de Bokkenrijders en vooral ook over hun leider, Hugo van den Loonsche Duynen. Tijdens het hoorspel in een donkere ruimte lichten telkens voorwerpen op, waar het op dat moment over gaat. Vervolgens wordt je naar een tweede ruimte geleid, waar je Hugo ziet zitten en die vraag om met een reine ziel binnen te treden. Vervolgens kom je in de huiskamer en neem je plaats in de banken.

De beugels gaan dicht en de banken bewegen heen en weer. Ondertussen zie je de langzaam het plafond naar beneden komen en de vloer omhoog, zodat je letterlijk denkt dat je je op de kop in de huiskamer bevind. Daarna is de attractie afgelopen en kun je de villa verlaten.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=pxpax-DmnWI)

Lees hier meer over het parkeren bij de Efteling.

We zijn benieuwd naar jouw mening over deze attractie, dit kan je hieronder laten weten.

Plaats een reactie