Anton Pieck Plein

De Efteling is het bekendste pretpark van Nederland. Door zijn jarenlange geschiedenis heeft ieder er wel eens van gehoord, en in de meeste gevallen ook wel eens bezocht. Attracties zoals Droomvlucht, de Python en Fata Morgana klinken ons allen bekend in de oren. Het liedje van Carnaval Festival blijft de hele dag in je hoofd zitten en we weten allemaal dat Holle Bolle Gijs schreeuwt om papier. Hoe dan ook, we kennen allemaal wel enkel attracties uit het park. Wat de jongere generatie misschien niet meer kent uit de Efteling is het Anton Pieck Plein. Het plein werd geopend in 1954 en staat nog steeds vol met attracties uit de tijd van toen.

Bekijk hier de informatie over het Anton Pieck Plein >>

Meer:

Anton Pieck Plein

Anton Pieck Plein
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/anton-pieck-plein

Het Anton Pieck Plein is een dorpsplein dat zich bevindt in het zogenaamde Marerijk. Op het plein vindt je van allerlei soorten kermismolens, twee Holle Bolle Gijzen en het Efteling museum. De vlindermolen is waarschijnlijk de meest bekende attractie op het plein, alhoewel de oude zweefmolen ook altijd behoorlijk in trek was bij de bezoekers. Zeker de oudere generatie, heeft zich vroeger jarenlang uit kunnen leven op het plein en keert heden ten dage graag terug om de kinderen en kleinkinderen te laten zien waar zij zich vroeger uitleefden.

Welke attracties zijn er op het plein?

Marerijk Anton Pieck Plein
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/anton-pieck-plein

Het Anton Pieck Plein wordt gezien als een van de pittoreske elementen in de Efteling. Er hebben al heel wat aanpassingen aan het plein plaatsgevonden. Zo zijn diverse attracties verplaatst naar een ander deel van het park, echter sommige bevinden zich nog altijd op hun oude locatie.

Grote en kleine zweefmolen

Zo staan de grote en de klein zweefmolen nog steeds op het Anton Pieck Plein. Staan de Vlindermolen en de Anton Pieck Carrousel nog steeds op hun plek. Ook vindt je ook nog altijd diverse draaimolens zoals de apenmolen, op het Anton Pieck Plein die nog zoals vroeger met de hand moeten worden aangedreven.

Ben jij wel eens naar het plein geweest en wat vond je er van? Hieronder kan je je mening geven.

2 gedachten over “Anton Pieck Plein”

Plaats een reactie