Langnek

Wanneer je het over de Efteling hebt, dan komen er direct tal van mascottes in je op die in het geheugen gegrift staan. De Efteling bestaat ook al sinds begin jaren 50, dus generaties zijn met alle bekende figuren van de Efteling opgegroeid. Een van dé mascottes van de Efteling is Langnek. De attractie is razend bekend en staat al in de Efteling sinds het begin van het park. De attractie is een man die op een rots zit met een enorm lange nek. De nek gaat langzaam omhoog en omlaag en zijn hoofd en ogen draaien de hele tijd over het park heen.

Bekijk hier alles over Langnek in de Efteling >>

Meer:

Het sprookje van Langnek in de Efteling

Langnek
Bron: https://www.efteling.com/nl/kids/profielen/sprookjesboom/langnek

Langnek komt uit het sprookje van de gebroeders Grimm, waar hij overigens niet de hoofdrol in speelt. Het sprookje gaat over een koningin die tevens een tovenares is en zij heeft de mooiste dochter van het rijk. Een prins uit een ander rijk hoort over deze beeldschone dochter en hij wil met haar trouwen. Dit gaat niet zomaar, want de koningin laat iedereen onmogelijk opdrachten doen. Wanneer een opdracht niet goed wordt uitgevoerd dan worden deze mensen onthoofd.

Dikzak en Koukleum

De prins gaat op weg naar het rijk van de koningin en haar dochter en komt onderweg een zestal mannen tegen met bijzondere eigenschappen. Hieronder is onder andere Langnek, maar ook dikzak en koukleum. Mede door de bijzondere eigenschappen van deze dienaren van de prins, slaagt de prins voor alle opdrachten die hij van de koningin krijgt. Hierdoor krijgt hij uiteindelijk de beeldschone prinses waar hij mee trouwt.

Langnek in de Efteling.

Langnek staat al sinds de jaren 50 in de Efteling. In eerste instantie als een ontwerp van Anton Pieck. Er werd een vijvertje om de rots gegraven en bomen gepland die op een gegeven moment hoger waren dan de nek van Langnek. Eind jaren 70 is Langnek vervangen door een nieuwer model, maar nog wel in de Anton Pieck stijl. In 2013 kreeg Langnek een renovatie want het hoofd en de ogen bewogen op een gegeven moment niet meer. Tijdens de winter Efteling krijgt Langnek oorwarmers op.

Ben je wel eens naar de Efteling geweest en wat vond jij van Langnek dat woont in het Sprookjesbos?

Plaats een reactie