Bobslee

Met 60 kilometer per uur naar beneden in de Bobslee van de Efteling.
Altijd al in een echte bobslee willen stappen? Vind jij dat ook zo stoer als je naar de Olympische Winterspelen kijkt? Gelukkig hoef je er niet echt voor naar de sneeuw. In de Efteling is het mogelijk om met 60 kilometer per uur door slingerende bochten naar beneden te sjezen. De ‘Bobsleebaan De Bob’ is een attractie voor echte waaghalzen. In totaal zijn er acht bobsleeën en duurt de rit circa 2 minuten en 10 seconden. Lang genoeg om je longen uit je lijf te gillen. Wie snel weer in staat is om naar de omgeving te kijken, zal zien dat het station waar de bobsleeën stoppen in Oostenrijkse stijl is gebouwd. Dit geeft natuurlijk die heerlijke wintersportsfeer.

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

Bobslee is één van steilste achtbanen in Efteling

Efteling Bobslee
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/bobbaan

De spanning begint al in de wachtrij. Omstanders die al vaker geweest zijn joelen enthousiast en zijn het bewijs dat deze bobslee-achtbaan niet mag ontbreken in een park als de Efteling. Hij is in 1985 gebouwd, 524 meter lang en 20 meter hoog. Sommige hellingen gaan wel tot 80°. In de karretjes (de bobslee) kunnen maximaal zes mensen zitten. Heel in het begin zaten er harde wielen onder de karretjes. Dat gaf best veel geluidsoverlast. Gelukkig werden deze in 1996 vervangen door zachtere wielen.

Nog steeds de steilste achtbaan?

Normaal gesproken zit je in een bobslee achter elkaar. Echter zijn er in 2005 bobsleeën aangeschaft waarin je met twee personen naast elkaar kunt zitten. De capaciteit van deze attractie is daardoor vergroot en het geeft meer de oorspronkelijke Eftelingsfeer. De attractie is voor iedereen toegankelijk, met uitzondering van zwangere vrouwen. Kinderen mogen er zeker ook in, echter onder de 1.20 meter moeten zij begeleid worden door een volwassene. Voordat de Baron kwam was de Bob de steilste achtbaan van de Efteling.

Review:

Door hieronder een bericht achter te laten kan je je mening geven over deze attractie.

1 gedachte over “Bobslee”

  1. hij staat er niet meer hij is weggehaald omdat hij zo oud was en heeft plaatsgevonden voor Max en Moritz de familieachtbaan wel erg jammer dat hij toen afgebroken was maar hij moest weg omdat hij heel erg oud was

    Beantwoorden

Plaats een reactie