Efteling achtbanen

Een beetje attractiepark heeft natuurlijk een achtbaan. De Efteling in Kaatsheuvel heeft er zelfs een heleboel, van hout tot staal en van overdekt tot met een plons. Zo valt er voor iedere actiezoeker wel iets te beleven. Welke is jouw favoriet? Een echte klassieker is de Python: een stalen achtbaan die al in 1981 werd geopend. Destijds was dit met 750 meter de langste achtbaan van Europa. De Python heeft twee loopings, twee kurkentrekkers en is op zijn hoogst 29 meter. Dat is nog eens een uitzicht! Via de Efteling-app en de automaat bij de attractie kan je een gratis Boarding Pass reserveren voor een vast tijdslot. In 1991 opende De Efteling een houten achtbaan, genaamd de Pegasus. Deze is in 2010 vervangen door de dubbele achtbaan Joris en de Draak met een topsnelheid van 75 kilometer per uur. In deze spectaculaire achtbaan race je met twee teams, Water en Vuur, tegen elkaar.

Bekijk hier alle achtbanen in het pretpark >>

Meer:

De Vogel Rok en de Baron zijn populaire achtbanen.

Efteling achtbanen
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/baron-1898

De Vogel Rok was de eerste overdekte achtbaan van het park. Deze werd in 1998 geopend. De reis in het donker maakt het extra spannend. Ook fijn als het regent en je behoefte hebt om op te drogen. Voor wie juist nat wil worden is er een waterachtbaan, de Vliegende Hollander. Al in de wachtrij kom je in de stemming voor deze imposante achtbaan mét spectaculaire duik. De nieuwste achtbaan van De Efteling is Baron 1898 met een vrije van maar liefst 37,5 meter. Daar heb je wel lef voor nodig! Voor deze attractie moet je minimaal 1,20 meter lang zijn en voor zwangere vrouwen is hij niet geschikt.

De app

Alle achtbanen beleven? Als je de Efteling app downloadt kan je zien welke route je het beste kunt nemen en hoe lang de wachttijden zijn. Bij Baron 1898, de Python en Joris en de Draak kan je bovendien gebruik maken van single rider wachtrijen, waardoor je nog eerder aan de beurt bent. Durf jij ze allemaal te bezoeken?

Review jouw favoriete achtbaan.

Een achtbaan reviewen? Door hieronder het formulier in te vullen kan je een beoordeling achterlaten.

1 gedachte over “Efteling achtbanen”

Plaats een reactie