Droomvlucht

Droomvlucht in de Efteling – een betoverende reis door een magische wereld.
Droomvlucht is een attractie in het attractiepark de Efteling. De attractie is een darkride die ruim zes minuten duurt. Dit houdt in dat je met een gondel of karretje langs allerlei scenes wordt vervoerd. De scenes in Droomvlucht vormen niet echt een doorlopend verhaal. Maar alle scenes zijn wel gebaseerd op vooral de Germaanse en Noordse sprookjes en folklore. Hierdoor krijgt de bezoeker veel elfjes, faunen en trollen te zien. Ook is de natuurlijke leefomgeving van deze wezens te zien, waaronder: kastelen, magische bossen, watervallen en nog veel meer. De attractie zou eerst geopend worden bij het veertigjarig jubileum van het park. Maar wegens technische problemen werd de opening één jaar uitgesteld tot 9 mei 1993.

Bekijk hier alles over de Droomvlucht bij de Efteling >>

Meer:

Wat krijg je te zien in Droomvlucht?

Droomvlucht
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/droomvlucht

De bezoeker krijgt zes verschillende werelden te zien. Men begint in Kastelenrijk. Hier ziet de bezoeker verschillende kastelen tegen een achtergrond van rotsen, watervallen en kleurige lucht. Vervolgens wordt de bezoeker naar Wonderwoud vervoerd. Dit is het bos waar de elfjes en trollen leven. Ook is er een fee te zien die haar betoveringen uitspreekt. Daarna voert de reis naar Elfentuin. Naast veel elfjes zit ook koning Oberon hier in zijn koninklijke zetel.

Vervolgens gaat de bezoeker in de Sterrentunnel, waar planeten en bewoonde kastelen te vinden zijn. Daarna gaat de reis naar het Zompenwoud. Dit is een bosrijke scene waarin heel veel trollen te zien zijn. Als laatste komt de bezoeker in het Droommoeras. Hier zijn weer trollen en elfjes te zien, evenals een faun en verschillende dieren. Dit is het einde van de reis door Droomvlucht.

Populariteit Droomvlucht

Droomvlucht is al jaren een zeer populaire attractie. Al sinds de opening is de attractie het hoogst gewaardeerd door bezoekers. De attractie is zo populair dat er zelfs een musical over gemaakt is. De musical heette ‘Droomvlucht de Musical’, en was in 2011 in verschillende theaters te zien.

Ervaring met deze attractie?

Reageer dan hieronder. We zijn benieuwd wat je van de Droomvlucht vond.

Plaats een reactie