Kinderspoor

De attractie het Kinderspoor in de Efteling staat ook wel bekend onder de naam de Traptreintjes. Deze naam geeft eigenlijk al aan hoe je je voortbeweegt tijdens deze 450 meter lange baan. Door te trappen, zoals je dat op een fiets zou doen, bewegen de locomotieven zich over de spoorbaan. Je kunt met zijn tweeën naast elkaar zitten in de treintjes en elk treintje heeft twee paar pedalen. Hoe hard je gaat, is helemaal afhankelijk van hoe snel je trapt. Het spoor heeft veertien treintjes die elk een eigen vogelnaam hebben. Houd er wel rekening mee dat het Kinderspoor gedurende de winterperiode gesloten is, omdat deze attractie dan plaats maakt voor een langlaufbaan, ’t Hijgend Hert genaamd.

Bekijk hier alles over deze attractie >>

Meer:

Waar vind Kinderspoor in de Efteling?

Kinderspoor
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/kinderspoor

Het Kinderspoor ligt in het gebied Ruigrijk, dat zich in het zuidoostelijke gedeelte van het park de Efteling bevindt. Door de rode wegwijzers in het park te volgen of naar het met rood gemarkeerde gebied van de Efteling plattegrond te gaan, kom je bij dit gebied, waar zich ook de Traptreintjes bevinden.

Voor wie is het Kinderspoor geschikt?

Het Kinderspoor is bedoeld voor kinderen tot de leeftijd van 12 jaar. Mensen die ouder zijn dan 12 jaar mogen alleen mee in een van de locomotieven, wanneer zij een kind jonger dan deze leeftijd begeleiden. Omdat de snelheid wordt bepaald door de inzittenden, is de rit ook geschikt voor de allerjongsten. Kinderen die korter dan 120 centimeter zijn, zijn verplicht om onder begeleiding aan de rit deel te nemen.

Wat kun je allemaal zien onderweg?

Je rijdt met het treintje door weilanden, waar je langs molens en schuren komt. Ook zal je een spoorwegovergang tegenkomen en kun je je ogen uitkijken over de Siervijver waar een klein eilandje in ligt. Ook de Gondoletta, een andere attractie van de Efteling, is goed zichtbaar vanuit de Traptreintjes, omdat deze in de Siervijver gelegen is. Beweeg in je eigen tempo en kijk uit over akkers en boerderijen waar schapen rondlopen.

Review:

Een beoordeling geven over deze attractie kan hieronder.

Plaats een reactie