Holle Bolle Gijs

Ga je een dagje naar het sprookjespark de Efteling? Dan mag je naast alle pret in de achtbanen en andere magische attracties natuurlijk Holle Bolle Gijs niet missen. Of het een attractie is of een decorstuk dat is de vraag. Aangezien het zo’n kenmerkend pronkstuk is van de Efteling, moet je Holle Bolle Gijs zeker bezoeken en beleven.

Bekijk hier alles over Holle Bolle Gijs >>

Meer:

Wat is Holle Bolle Gijs precies?

Efteling Holle Bolle Gijs
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/holle-bolle-gijs

Holle Bolle Gijs is een figuur uit een Oud-Hollands kinderversje. Dit figuur kan enorm veel eten en heeft altijd honger. In de Efteling is Holle Bolle Gijs een prullenbak. Toch is het niet zomaar een prullenbak. Het is een prullenbak in de vorm van Holle Bolle Gijs. Dit figuur moedigt de bezoekers aan om hun afval weg te gooien. Het motto dat deze ‘vuilnisbak’ uitspreekt is: “Papier hier!”. Bezoekers kunnen hun afval dan in de mond van Holle Bolle Gijs deponeren. Holle Bolle Gijs bedankt de donatie dan met: “Dank u wel!”. Er zijn maar liefst elf van deze prullenbakken te bekennen in de Efteling.

Hoeveel Gijsjes?

De eerste Holle Bolle Gijs werd geplaatst in 1959. Het is dus echt een authentiek Efteling item. Door de jaren heen zijn er steeds meer Holle Bolle Gijsjes toegevoegd aan het park. Je kunt nu dus werkelijk spreken van een Holle Bolle Gijs familie. Zo is naast de bekende Holle Bolle Gijs ook; Opa Gijs, Baby Gijsje, Inca Gijs, Wagen Gijs, Moeder Gijs, Kapitein Gijs, Matroos Gijs, Geeuwende Gijs, Tiroler Gijs en Neeltje Gijs. De

Waar staat het in het park?

Doordat er zoveel verschillende Holle Bolle Gijsjes bestaan, zijn deze ook verspreid over het hele park. Het is vrijwel onmogelijk om een dagje naar de Efteling te gaan en geen Holle Bolle Gijs tegen te komen. Wil je de allereerste Holle Bolle Gijs zien? Deze staat In den Hoorn des Overvloeds.

Holle Bolle Gijs is echt een authentiek pronkstuk van de Efteling. Zorg ervoor dat wanneer je afval hebt, je deze welwillend doneert aan Holle Bolle Gijs voor een ultieme Efteling-ervaring.

Plaats een reactie