Efteling de oude Tufferbaan

Het magische attractiepark de Efteling is een onvergetelijk dagje uit voor het hele gezin. Het park is zo groot, dat het lastig kan zijn om alle attracties af te gaan. Welke attracties moet je dan echt gezien hebben? Voor families met jonge kinderen is de Oude Tufferbaan een echte aanrader.

Bekijk hier alles over deze attractie bij de Efteling >>

Meer:

Informatie over de oude Tufferbaan.

Efteling de oude Tufferbaan
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/de-oude-tufferbaan
T-Fordjes

De Oude Tufferbaan is echt een klassieker van de Efteling. Deze attractie werd in 1984 aangelegd en is sindsdien een favoriet van veel Efteling bezoekers. Deze attractie bestaat uit T-Fordjes die een uniek parcour afleggen in vier minuten. Het is een relatief rustige attractie met een Oud-Hollands thema. De attractie is vanwege haar snelheid en uitstraling perfect voor jongere bezoekers. De Fords zijn er in drie verschillende kleuren; rood, geel en blauw en rijden met een snelheid van 6,5 kilometer per uur over het parcour. Het parcour van de Oude Tufferbaan is zo’n 580 meter per uur.

De entree

Efteling kaartjes kopen
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/tickets

Niet alleen de attractie zelf is een lust voor het oog met de authentieke auto’s, ook het entree van de attractie is een echte spraakmaker. Je komt via een typisch Pieck huisje binnen. Het huisje is symmetrisch en heeft een ietwat Oosterse uitstraling. Het huisje is voorzien van een prachtige klokgevel, waaronder met sierlijke letters ‘de Oude Tufferbaan’ staat geschreven.

Praktische informatie

De Oude Tufferbaan is gelegen in het Ruigrijk. Het totale ritje duurt ongeveer 4 minuten. Omdat er veel mensen in deze attractie kunnen, valt de wachtrij bij deze attractie tamelijk mee. Kinderen die korter zijn dan één meter hebben begeleiding nodig van een volwassene.

Ga je binnenkort met jonge kinderen naar de Efteling? Dan mag deze authentieke attractie in het Ruigrijk niet overgeslagen worden. Geniet van deze prachtige vintage autootjes en 4 minuten plezier op een uniek parcour. De Oude Tufferbaan is echt een Efteling klassieker voor jong en oud.

Filmpje van de oude Tufferbaan.

Review deze attractie.

Door hieronder het formulier in te vullen kan je een beoordeling achterlaten.

Plaats een reactie