Efteling Fata Morgana

De Fata Morgana is een attractie in de Efteling dat in 1986 bij het 35 jarig jubileum van de Efteling werd geopend. De bedoeling van de attractie is dat je in een bootje stapt en daardoor (overdekt) door een gangenstelsel vaart, waarbij je getuige bent van allerlei taferelen die gebaseerd zijn op de sprookjes van 1001 nacht. Je ziet hier allerlei Arabische figuren, vliegende tapijten en oosterse minaretten. Het hele gebeuren vindt plaats in in een oosters paleis dat gesitueerd is aan het Fata Morganaplein, compleet met minaretten en koepels. Het paleis ligt aan het water, wat het al een sprookjesachtige uitstraling geeft. Lees hieronder meer over de Efteling Fata Morgana.

Bekijk hier alle informatie over de Fata Morgana in de Efteling >>

Meer:

Fata Morgana, de attractie.

Efteling Fata Morgana
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/fata-morgana

Je betreedt de attractie Fata Morgana aan het Fata Morganaplein en je loopt onder een grote minaret de entreehal van het paleis binnen. Midden in deze hal ligt een enorme draaischijf in het water. Je bereikt de schijf door langs een balustrade te lopen. Bij drukte staat hier altijd de wachtrij. Vanaf de draaischijf stap je in een boot met vier banken waar 4 of 5 personen op plaats kunnen nemen.

Je tocht met een snelheid van 2 km/u vangt nu aan. De boot voert je langs allerlei taferelen en verhalen uit oosterse sferen, zoals een jungle, armenwijk, oosterse markt, gevangenis, harem, troonzaal en schatkamer. Naast de scenes met bewegende poppen, wordt er ook rijkelijk gebruik gemaakt van effecten die de bootpassagiers treffen, zoals een open vuur, laserlicht, wind, mist, geur en natuurlijk muziek. Tijdens de gehele tocht krijg je de illusie dat het een lange vaartocht is, maar in werkelijkheid is het 285 meter en duurt de vaartocht ongeveer 8 minuten.

Aanpassingen aan de attractie

In de loop van het bestaan van Fata Morgana, heeft de attractie enkele aanpassingen ondervonden. Zo werd er een winkel ingebouwd, waardoor je als bezoeker door moet lopen. Commercieel natuurlijk heel handig. Als het erg druk is en mensen moesten buiten wachten stonden ze in weer en wind, dit is in de jaren 90 overdekt. Ook worden diverse taferelen aangepast aan de technieken van de moderne tijd en ook de muziek en andere geluidsfragmenten.

Review de Fata Morgana.

Ben je wel eens in deze attractie geweest en wil je je mening geven? Laat jouw bevindingen weten door hieronder het formulier in te vullen.

Plaats een reactie