Efteling Diorama

De 3D-wereld ‘Diorama’ werd in 1971 geopend ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van de Efteling. Deze overdekte attractie is gebaseerd op ideeën en tekeningen van Anton Pieck. De meest recente aanpassingen dateren van 2006. Een miniatuurwereld is overal ter wereld een populaire attractie. Als liefhebber van miniatuur of 3D moet je zeker het Efteling Diorama een keer bezocht hebben. En uiteraard is deze 3D-wereld voor kleine kinderen een top-ervaring! 

Bekijk hier de informatie over Diorama >>

Meer:

Efteling en de Diorama

Efteling Diorama
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/diorama

Een bezoeker van een museum wordt tegenwoordig vaak geconfronteerd met een scala aan elektronische gadgets en interactieve displays. Ze tonen de inhoud van het museum op een manier die een aantrekkingskracht heeft op de technologie-verslaafde samenleving. Maar tussen alle aanraakschermen en HD-animatie, is er ook nog een andere vorm van museumtentoonstelling. Uitgevonden in de jaren 1820 door Louis Daguerre is een diorama een 3D-model van een realistische scène. Vaak wordt de scène weergegeven tegen een geschilderde achtergrond. Ook het Efteling Diorama is zo’n boeiende miniatuurwereld.

Laat je verblinden door het Efteling Diorama!

Laat je ogen verblinden tijdens het bekijken van deze 60 meter lange miniatuurwereld. De éne minuut is het er nacht en de volgende alweer dag. Geef je ogen de kost en kijk eens goed naar de kleine dorpjes en de kleine kleine mensen die daar wonen. Mis geen enkel detail! Je zult prachtige bergen en kleine rivieren zien en heel wat leuke momenten uit het dagelijkse leven. Mensen gaan naar de kermis, kinderen spelen en genieten, andere mensen gaan werken en nemen piepkleine treinen of varen de haven uit in boten. Tijdens het Efteling Diorama zie je het leven in volle glorie passeren.

En als de nacht valt, gaan alle lichten aan. Hierdoor lijkt de hele miniatuurwereld in een sprookje te veranderen. Je hoort zelfs gedonder boven de bergtoppen als het regent. Zou er nog meer te zien zijn? Je bent volledig vrij om jouw verbeelding te laten spreken in de 3D-wereld van het Efteling Diorama!

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=D5EMACY0oHA)

Review de Diorama.

Wat is jouw mening over deze attractie? Laat hieronder jouw mening horen.

Plaats een reactie