Roodkapje

Het sprookje van Roodkapje kent iedereen wel. Het gaat over het meisje met een rood kapje op dat door het bos wandelt op weg naar haar grootmoeder. Onderweg plukt ze ook nog wat bloemen voor haar grootmoeder. Ondertussen komt er een wolf het huisje van grootmoeder binnen en eet grootmoeder met huid en haar op. Als Roodkapje bij het huisje van haar grootmoeder aankomt denkt ligt de wolf, vermomd als haar grootmoeder in bed en wil ook Roodkapje opeten. Gelukkig stelt Roodkapje de wolf enkele belangrijke vragen, zodat ze weet dat het niet haar grootmoeder is. Met behulp van de jager, wordt uiteindelijk grootmoeder uit de buik van de wolf gered en ook Roodkapje ontkomt aan de wolf.

Bekijk hier alles over Roodkapje >>

Meer:

Roodkapje in de Efteling

Efteling Roodkapje
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/sprookjesbos/roodkapje

Het sprookje van Roodkapje is ook in het sprookjesbos van de Efteling te bewonderen. Vlak na de opening van het sprookjesbos werd in 1953 Roodkapje toegevoegd. Wel in een andere setting dan we nu kennen. Een beeld van Roodkapje zat tussen de bloemen om deze te plukken en achter een boom stond de wolf verstopt. In 1960 werd dit vervangen door het huisje van grootmoeder.

De mensen kunnen voor het huisje door het raam kijken en zien dan de wolk met grootmoeders slaapmuts op in de bedstede liggen. Door een voor die ingenieus systeem onder het huisje aan te brengen kon de wolf ademen en likkebaarden. Een pop van Roodkapje zelf werd voor de deur van grootmoeders huisje geplaatst. Roodkapje stond toen met de rug naar de deur van het huisje. In 2004 werd Roodkapje vervangen door een nieuwe versie, maar nu met haar gezicht naar de deur toe om aan te bellen. Tijdens de winter Efteling krijgt roodkapje een extra warme mantel aan en ook in het huisje is het wat gezelliger in kerstsfeer ingericht.

Renovatie.

In 2016 bleek het huisje dusdanig versleten te zijn, dat renovatie haast onmogelijk was. De gevel werd ontmanteld en opgeslagen en het huis ging geheel tegen de vlakte. Er werd een nieuw huis van grootmoeder gebouwd in dezelfde stijl maar dan met beter materialen. Met de ornamenten en uiterlijkheden van het oude huis, werd grootmoeders huisje weer in ere hersteld.

Review de attractie.

Wil jij je mening geven over deze attractie/het sprookje? Laat dan hieronder een bericht achter.

Plaats een reactie