Efteling Pandadroom

Even uitrusten na een wandeling in het sprookjesbos kan in de Pandadroom. Deze indoorattractie neemt je mee op reis over de hele wereld en laat je de mooiste plekjes van Moeder Aarde zien. Je vertrekt op de Noordpool voor een frisse duik in de oceaan om vervolgens doldwaze avonturen te beleven met de apen in de jungle. Pandadroom is een 3D-attractie waardoor je het avontuur net zelf beleeft. Je voelt er zelfs de wind waaien en de grond trillen!

Bekijk hier de informatie over Pandadroom >>

Meer:

Pandadroom aan één van de mooiste plekjes in de Efteling

Efteling Pandadroom
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/pandadroom

Pandadroom ligt aan één van de mooiste wandelpaadjes in de Efteling, vlak aan het Spookslotplein. Tussen de rotsen door beland je via een gezellig groen pad in de voor-show van de attractie, de Wondergrot. Je wordt er voorbereid met allerlei filmpjes en instructies op de grote show, de Wereldreis.

Pas voor de Wereldreis heb je het 3D-brilletje nodig waar je wordt vervoerd in de wondermooie wereld van Moeder Natuur. De film werd gemaakt in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds om mensen bewust te maken over de gevolgen van de mens op de natuur. De Wereldreis duurt ongeveer 15 minuten.

3D-film

Na de 3D-film kom je terecht in de Dierenwereld waar vooral kinderen zich kunnen uitleven. Zo zijn er interactieve spelletjes en attracties om de jeugd bewust te maken van alle fauna en flora.

Filmpje van de attractie:

Geschiedenis van de Pandadroom.

Het idee achter Pandadroom ontstaat in 1999, na een bezoek aan “It’s tough to be a bug” in Disney World in Florida. De Efteling was nog volop op zoek naar iets extra voor hun jubileumjaar in 2002 en toen kwam WWF aankloppen met het idee van de 3D-film. Zo werd de nieuwe educatieve op 19 juni 2002 geopend door prins Bernhard. Pandadroom kostte maar liefst 16 miljoen euro, waarvan net iets minder dan de helft door het WWF werd betaald.

Heb jij Pandadroom al bezocht? Wat vond jij het leukste? Laat hieronder een bericht achter.

Bekijk hier meer attracties van de Efteling.

Plaats een reactie