Efteling de Vliegende Hollander

Vliegende Hollander weet van geen ophouden.
Wie gek is op water én op achtbanen moet zeker de Vliegende Hollander in de Efteling niet overslaan. Een ontzettende leuke attractie omdat het een combinatie is van een walk-through, een waterachtbaan en een dark water ride. Aan deze attractie zit een thema rondom het gelijknamige spookschip. Kapitein Willem voer ondanks slechte weersomstandigheden op eerste Paasdag toch uit. Eigenlijk was dat verboden. Sindsdien moet iedereen eeuwig varen. Nog altijd wordt het schip met felrode zeilen overal ter wereld gezien. De naam die het nu draagt is de Vliegende Hollander. Een spannende attractie die niet geschikt is voor zwangere vrouwen. De minimale lengte om mee te gaan is 1.20 meter. Extra handig voor ouders met kleine kinderen is de babyswitch. Je kunt om de beurt in de attractie en hoeft niet twee keer in de wachtrij te staan. Lees hieronder meer over de Efteling de Vliegende Hollander.

Bekijk hier deze attractie bij de Efteling >>

Meer:

Efteling de Vliegende Hollander
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/de-vliegende-hollander

De Vliegende Hollander, een attractie met veel afwisselingen.

De attractie is heel mooi vormgegeven. Net een 17e eeuws havenstadje met huisjes, een ‘zee’, een vuurtoren, een horecapunt en een pleintje. Na het doorkruisen van een heel decor kom je in een soort haventje. Eenmaal aan de beurt stap je in een sloep en vaar je het station uit. In de sloep is plaats voor veertien mensen. Na het passeren van een buitenhaven kom je bij een sluis. De weg vervolgt zich steeds en je maakt van alles mee onderweg.

Watergordijn

Je vaart op een open en donkere zee, vaart een mistbank in passeert bijna een watergordijn. Er volgen afdalingen en op 45 graden word je even stilgezet op de lifthill. Bliksem en dondergeluiden maken het extra spannend. De sloep wordt omhoog getakeld en in de mist gaan dan de deuren van de toren open. Je duikt een diep en mistig gat in en eindigt uiteindelijk in een duinlandschap. Een attractie met veel afwisseling waar je duizelig van zou kunnen worden. Tijdens de trip wordt er een onride-foto gemaakt welke je bij het eindstation kunt kopen. Een leuke herinnering aan een bijzondere attractie.

Review de Vliegende Hollander.

Ben jij hier wel eens in geweest? We zijn benieuwd naar je mening. Laat hieronder dan een bericht achter.

1 gedachte over “Efteling de Vliegende Hollander”

Plaats een reactie