Efteling Joris en de Draak

Joris en de Draak, een unieke achtbaan in de Efteling.
Het sprookje van Joris en de Draak werd door de Efteling in 2009 omgezet in een unieke houten achtbaan, waar twee verschillende banen tegen elkaar strijden: de baan van het water en de baan van het vuur. In een snelle race rondom een moeras met een levensgrote, vuurspuwende draak, wordt elke rit opnieuw bepaald wie het monster heeft verslagen.

Bekijk hier de informatie over Joris en de Draak >>

Meer:

Joris en de Draak, een unieke attractie.

Efteling Joris en de Draak
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/joris-en-de-draak

Om de attractie te begrijpen, moet je het sprookje van Joris en de Draak wél kennen! Het gaat als volgt: er was eens een koninkrijk waar men elke dag in angst leefde door een gemene draak die in het moeras woonde. Het monster, heerser over vuur en water, liet het koninkrijk met rust zolang hij elke avond twee schapen te eten kreeg.

Op een dag waren er geen schapen meer en vanaf nu eiste de draak elke morgen een jong meisje uit het koninkrijk als offerande. Gebeurde dit niet, zou hij het volk vernietigen. De koning loofde een beloning uit voor de ridder die de draak zou doden, maar er kwam er geen één levend terug. Tot een schildknaap die Joris heette het probeerde. Met een slimme truc wist Joris de draak zo ver uit het water te krijgen, dat hij zijn zwaard midden in het hart kon steken en het monster doodde. Joris weigerde de beloning én de hand van de prinses en vertrok stilletjes. Zijn naam werd een legende.

Wachtrij van de houten achtbaan

In de wachtrij van deze houten achtbaan hoor je het hele verhaal van Joris en de Draak én kun je kiezen tussen de baan van de heersers van het water of die van het vuur. De twee banen gaan tegelijk weg en komen elkaar meerdere malen met 75 kilometer per uur tegen. Aan het einde van de rit is één van de twee banen de winnaar en gaan de vlaggen uit!

Joris en de Draak is een attractie voor jong en oud en geschikt voor kinderen vanaf 1m10.

Review Joris en de Draak.

Van plan om een beoordeling achter te laten over deze attractie? Laat dan hieronder een bericht achter.

Plaats een reactie