Efteling Spookslot

Spookachtige sensatie in het Efteling spookslot.
De sprookjeswereld van de Efteling maakt zich sterk sinds 1952. Het is allemaal begonnen met tien afbeeldingen, ontworpen door de Nederlandse illustrator Anton Pieck. Sindsdien is het park gegroeid en zijn er nieuwe attracties gebouwd. Niet alleen voor de kleintjes, maar ook voor de waaghalzen. En de Efteling zou geen echt pretpark zijn zonder een spookhuis, nietwaar?

Bekijk hier alles over het Spookslot in de Efteling >>

Meer:

Griezelige animatie in Efteling spookslot

Het Efteling spookslot is een beetje anders dan wat je in gedachten hebt als je voor het eerst het huis ingaat. Je rijdt niet rond in van die oude en griezelig uitziende karretjes die het elk moment lijken te kunnen begeven. In plaats daarvan ga je een grote hal binnen waar het koud en vreselijk donker is. Als dit je al kippenvel en rillingen over jouw rug geeft, dan heb je de gruwelen die in dit huis verbogen liggen not niet gezien.

Als de bel in het spookslot luidt, begint de griezel. Een sarcofaag die plots uit zichzelf begint te bewegen, krakende graven en onrustige geesten die het gekweld worden door hun verleden. Dit alles markeert het begin van een zenuwslopende animatieshow.

Durf jij het Spookslot te bekijken?

De legende van het Efteling spookslot

Lang geleden, in tijden dat het hoog water van de Maas nog steeds de voet van dit huis kon bereiken, woonde de vierde burggraaf van Kaatsheuvel Capelle in dit kasteel.

Efteling Spookslot
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/spookslot

Hij verzamelde sprookjes en legendes van over de hele wereld en beoefende magie.

Hij kon de bloemen laten zingen en de muren laten dansen. Er was maar één obstakel in zijn leven, de boze heks Visculamia. Ze leefde achter slot en grendel in het nabijgelegen Druinen. Visculamia wilde zijn verhalen stelen.

Op een dag vermomde de heks zich als jonge jonkvrouw om de magische verhalen van de graaf te stelen, maar ze werd betrapt door de tuinman. Rechters veroordeelden haar tot de brandstapel. Maar voordat ze haar laatste adem uitblies, sprak ze een vloek uit waarin de graaf voor eeuwig gedoemd was om zijn dochter te vinden.

En elke keer dat het water van de Maas opkomt, zet de kraai van Visculamia de klok op twaalf uur. Het uur waarop het lijk van de tuinman die haar verraden heeft opnieuw aan een koord hangt te bengelen, jammeren de rechters die haar veroordeeld hebben vanuit het zolderraam en zoekt de graaf zijn dochter…

Meer attracties.

Review het Spookslot in de Efteling.

Een beoordeling plaatsen, dat kan hieronder door het formulier in te vullen.

Plaats een reactie