Efteling Polka Marina

De Polka Marina is een attractie in de Efteling. Het is een draaimolen waar inzittenden in bootjes rondjes ‘varen’ om een grote grijze walvis heen. Polka Marina ligt in Ruigrijk en deze attractie is bedoeld voor een jonge doelgroep. Een andere naam voor Polka Marina is de Koggemolen: ‘kogge’ is een type zeilschip en ‘molen’ komt van draaimolen.

Bekijk hier alles over de Polka Marina in de Efteling >>

Meer:

Geschiedenis van Polka Marina in de Efteling.

Efteling Polka Marina
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/polka-marina

De naam Polka Marina betekent letterlijk ‘dans van de zee’. In Ruigrijk is deze attractie een goed alternatief voor mensen die andere attracties in dit gedeelte (zoals de Python en de Halve Maen) te heftig en te wild vinden. Het oorspronkelijke idee was om in Ruigrijk een leuke attractie te bedenken voor de kleinste kinderen, zodat zij ook iets te doen hadden in dit gedeelte van de Efteling.

Algauw was men het erover eens dat een draaimolen een goed idee zou zijn. In Kopenhagen had men al een Koggemolen als attractie gezien, maar voor de Efteling wilde men dat de bootjes niet alleen verticale golfbewegingen konden maken, maar ook zijwaarts. Dit was erg uniek in die tijd en uiteindelijk is de Polka Marina ook in verschillende pretparken elders in Europa en in Verenigde Staten gebouwd. Ton van de Ven, die ontwerper en creatief directeur van de Efteling was en dus meerdere ontwerpen binnen het attractiepark op zijn naam had staan, ontwierp het decor. Polka Marina werd in 1984 geopend en heeft 1,5 miljoen gulden gekost.

Attractie informatie van de Polka Marina.

De attractie bevindt zich op een oppervlakte van 400 m2 waarop 23 platte bootjes met een mast glijden. De snelheid varieert en de bootjes varen over woelige baren over een spoor die een cirkel van 18 meter doorsnede vormt. Tijdens het ritje maken de bootjes allerlei bewegingen zijwaarts en voorwaarts van 1,5 tot 2,5 meter om zo golven te imiteren. In het midden van het cirkelvormige spoor staat het beeld van een reusachtige grijze walvis die een waterstraal naar boven de lucht in spuit. Op deze waterstraal is een piraat te zien die zich balanceert met een paraplu. Het ritje duurt zo’n 2 minuten.

Review Polka Marina:

Dat kan hieronder.

Plaats een reactie