Efteling Kindervreugd

Hoewel de Efteling een echt kinderparadijs is en er enorm veel attracties zijn voor jong en oud om zich te vermaken, bestaat er in de Efteling ook nog steeds de oude en vertrouwde klassieke kinderspeeltuin. De speeltuin in de Efteling heet ‘Kindervreugd’ en doet denken aan de oude speeltuin die ooit in de Efteling stond. Een speeltuin mag misschien altijd met de Efteling geassocieerd worden, er is een periode geweest dat de Efteling geen officiële speeltuin had.

Bekijk hier alles over deze attractie >>

Meer:

De geschiedenis van de speeltuin in de Efteling, Kindervreugd.

Efteling Kindervreugd
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/kindervreugd

Nog ruim voordat het Sprookjesbos in 1952 werd geopend, was er op het terrein wat we nu als de Efteling zien, de Rooms-katholieke sport- en wandelpark gevestigd. Hier konden mensen wandelen en sporten en er was ook een speeltuin voor de kinderen. De speeltuin was in principe de allereerste attractie op die plek.

Ook toen in 1952 de opening van het sprookjesbos plaatsvond, bleef de speeltuin behouden en vormde het een belangrijk onderdeel van de Efteling. Jarenlang konden kinderen in de Efteling gebruik maken van de Efteling speeltuin en vele volwassenen hebben daar goede herinneringen aan. Tot in 1990 er een nieuwe attractie bijkwam: het Volk van Laaf en dit was gepland op de locatie van de speeltuin. Ruim 17 jaar was er geen speeltuin in de Efteling. Pas in 2007 ter gelegenheid van het 55 jarig jubileum van de Efteling werd er een nieuwe speeltuin geopend: Kindervreugd.

Kindervreugd

De speeltuin Kindervreugd ligt naast het Land van Ooit en is zoveel mogelijk in authentieke stijl hersteld. Er staan handdraaimolens, een viertal wippen, rekstokken, roltonnen en schommelschuitjes. Allemaal attracties die de oude Efteling speeltuin ook had. Ook zijn er enkele toestellen bijgeplaatst in de Anton Pieck stijl en kleuren, zoals het speel- en klimhuisje, schommels en een klimrek, die met een Anton Pieck tekening is beschilderd. Overal staan Klein Duimpje prullenmanden en is er om de speeltuin een bestraat wandelpad met bankjes om te zitten. De bankjes zijn ook in originele Efteling stijl.

Review Kindervreugd:

Laat jouw ervaring achter over deze speeltuin door hieronder het formulier in te vullen.

Plaats een reactie