Efteling Monsieur Cannibale

Monsieur Cannibale is een draaimolen attractie van de Efteling. Monsieur Cannibale bevindt zich in het Reizenrijk van de Efteling. Gekleurde ketels draaien rondom een grote kannibaal en zijn koksmaatje. In andere attractieparken zijn gelijksoortige attracties te vinden, maar dan in ronddraaiende theekopjes. Henny Knoet heeft het kanibalen thema verzonnen en de attractie ontworpen. De attractie heeft in totaal 1.7 mljoen gulden gekost. In 1988 vond de opening plaats van Monsieur Cannibale in het onderdeel Reizenrijk van de Efteling. Monsieur Cannibale wordt begeleidt door het gelijknamige liedje Monsieur Cannibale, gezongen door Sacha Distel. Gerard Gustin is de tekstschrijver van het aanstekelijke liedje.

Bekijk hier alles over Monsieur Cannibale in de Efteling >>

Meer:

Monsieur Cannibale door de jaren heen

Efteling Monsieur Cannibale
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/monsieur-cannibale

Na het eerste jaar werd Monsieur Cannibale in 1989 aangevuld met een prominente kannibaal en zijn koksmaatje in het midden van de attractie. Het thema werd hiermee compleet en behaalde grote populariteit bij jong en oud. Monsieur Cannibale was voornamelijk tijdens de zomer en droge dagen open. In 2002 kreeg de attractie een overkapping in de vorm van een rieten dak.

Monsieur Cannibale kon nu ook in de winter en regenachtige dagen veilig dienst doen. In 2005 werd er een aanpassing gemaakt in de muziek. De muziek wordt sinds 2005 onderbroken door het geluid van trommels voor de wisseling van passagiers.

Voor alle leeftijden

Monsieur Cannibale heeft 12 ketels en kan makkelijk 1000 bezoekers per uur aan. Deze attractie is voor het hele gezin geschikt. Kinderen met een lichaamslengte tot een meter mogen onder begeleiding van een volwassene meedraaien met Monsieur Cannibale. Rolstoelgebruikers kunnen via een zogenaamde transfer ook veilig deelnemen aan de rit. De rolstoel kan niet mee de attractie in. Monsieur Cannibale is een leuke en vrolijke attractie voor jong en oud.

Plaats een reactie