Efteling Pardoes

Pardoes, de vrolijke Tovernar.
Wie aan de Efteling denkt, denkt spontaan aan Pardoes de Tovernar uit Symbolica, een planeet aan de andere kant van de wereld. Hij was jarenlang de officiële mascotte van het beroemde Nederlandse pretpark. Het was Henny Knoet die in 1989 de Tovernar tot leven bracht. Je herkent Pardoes aan z’n mooie rode kostuum en narrenkap met bijhorende belletjes.

Lees hier verder over Pardoes in de Efteling >>

Meer:

Efteling Pardoes
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/shows/pardoes

Het leven in Symbolica
Pardoes woont dichtbij Hartenstad in het Rijk der Fantasie op de planeet Symbolica. Toen hij erg jong was, verdwenen zijn ouders op mysterieuze wijze. Gelukkig bracht Aliciana, de adellijke fee, redding. Al gauw voelde ze dat Pardoes magische krachten bezit en stuurde hem naar de Toveracademie, waar hij leerde omgaan met zijn gaven. De magische krachten van Pardoes zijn zo sterk, dat de Grootmagister Almar, Pardoes opleidde om hem op te volgen.

Tovernar aan het Hartenhof

Pardoes is vandaag de Tovernar aan het Hartenhof, het kasteel van koning Pardulfus en zijn dochter Pardijn, op wie hij stiekem wel een oogje heeft. Hij werd uitverkoren om Symbolica te redden van de kwade Pantagor, de grootste vijand van Almar en Pardoes. Pantagor werd van de Toveracademie gestuurd omdat hij zwarte magie gebruikte. Hij vluchtte naar de planeet Zombor en wil vandaar Symbolica veroveren. Pardoes en zijn magische kristallen bol zijn de enigen die de slechte tovenaar kunnen tegenhouden.

Pardoes in de Efteling

Je kan Pardoes elke dag in het magische Fantasierijk vinden. Doorheen het centrum van de Efteling loopt er zelfs een heuse Pardoes Promenade, een pad dat het Dwarrelplein met het Symbolicaplain verbindt. Je kan de stem van de vrolijke Tovernar ook horen in de nieuwste én duurste Eftelingattractie, het Paleis der Fantasie.

Leuke weetjes over Pardoes

  • Pardoes is 15 Quintjaren oud
  • De Tovernar eet het liefst Petemoei’s sprookjesbosbessentaart
  • Hij heeft een hekel aan verhalen zonder goed einde en is bang voor zwarte magie
  • De nevelwouden en Aliciana’s huisje zijn Pardoes’ favoriete plekjes

Review Pardoes.

Wil jij je mening geven? Dat kan hieronder door het formulier in te vullen.

Plaats een reactie