Efteling Piranha

Efteling Piranha in een notendop.
De Efteling Piranha is geopend sinds 1983 en werd in april 2014 vernieuwd. De rivier is 520 meter lang en bevat 25.000 m3 water, vier stroomversnellingen en vier watervallen. Vier pompen houden de rivier met verschillende snelheden in beweging en pompen tien miljoen water per uur rond. Bezoekers stappen in een soort vlot, geplaatst op een grote luchtband. Elk van de boten kan maximaal 6 bezoekers meenemen. De boten halen een snelheid van maximaal 20km/ u. In totaal zijn er 35 boten met een capaciteit van 2000 bezoekers per uur. Het kostenplaatje van de attractie is € 7,25 miljoen. Helaas is deze attractie niet geschikt voor mensen of kinderen met een handicap. Er geldt ook een toegangsvereiste: de bezoekers dienen een minimale lengte van 1 meter 10 te hebben.

Bekijk hier informatie over de Piranha >>

Meer:

Verloop van het Efteling Piranha avontuur

Efteling Piranha
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/pirana

In het land van de Inca’s brengt een wilde rivier je langs woeste watervallen, rotsen die stijl zijn en kleurrijke totempalen. Het water bepaalt waar je heen gaat, maar een ding is zeker: je wordt nat! Een Efteling Piranha rit is ideaal voor het hele gezin. Als je eenmaal in de boot zit, ga je langzaam in de richting van de eerste stroomversnelling.

Je voelt de snelheid verhogen in de stuurloze boot en daar ga je! Vanaf nu is de stille boottocht afgelopen. Je draait in het rond, waarbij het telkens lijkt alsof je de rotsen gaat raken. Tijd om op adem te komen is er niet. Van zodra het wat rustiger wordt, gooit de boot je opnieuw in een stroomversnelling en begint alles opnieuw. Pas als je door en door nat bent, weet je of de boottocht is geslaagd. De volledige attractie is zelfs heerlijk om naar te kijken. Je ziet de waterval en rivieren tussen de bomen en struiken slingeren. En alleen al door ernaar te kijken, kun je bijna niet wachten om zo snel mogelijk in een van die boten te geraken! Neem dus voor de zekerheid toch maar extra droge kledij mee!

Review de Piranha in de Efteling.

Wil je je mening geven over deze attractie? Laat dit dan hieronder weten.

Plaats een reactie