Efteling Baron

Spectaculaire duikachtbaan met 37,5 meter vrije val, de Baron 1898.
Baron 1898: dé attractie van de Efteling. Kortweg ook wel gewoon de Baron genoemd. Op 1 juli 2015 ging deze spectaculaire duikachtbaan voor het eerst open voor bezoekers. Voor deze attractie moet je écht lef hebben. Je valt maar liefst 37,5 meter recht naar beneden. Dat geeft een kick waar iedereen nog tijden over napraat. Je kunt deze attractie vinden in Ruigrijk. Dichtbij de Vliegende Hollander, de Pirana en de Gondoletta. Het uiterlijk ziet er prachtig uit. Alles geheel in het thema van een Nederlandse steenkoolmijn. Fantastisch om samen met nog een waaghals dit avontuur aan te gaan. Voor bezoekers die de attractie individueel willen bezoeken is er een single rider wachtrij.

Bekijk hier alles over de Baron in het pretpark >>

Meer:

Efteling Baron
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/baron-1898

Met 90 kilometer per uur tunnel in.

De Baron is een attractie op zich en je moet echt wel een beetje stoer zijn. Voordat je instapt zijn er in het gebouw shows. Hier wordt het achtergrondverhaal van de Baron verteld en wordt er kennis gemaakt met de mijnbaron. De grote val in de diepte gaat met meer dan 90 kilometer per uur. De achtbaan schiet een tunnel in, daarna volgen een Immelmann, een zero-G roll en een helix.

Waanzinnig snel

Na circa 130 seconden heb je ongeveer 501 meter afgelegd. Voor wie in de wachtrij staat is het mogelijk om eerst plaats te nemen op een stoel. Het is eenzelfde exemplaar als in de Baron. Zo kan eenvoudig getest worden of iemand wel in de attractie past. Sowieso mag je niet in de Baron als je lichaamslengte onder de 1.40 meter is. Voor zwangere vrouwen en mensen met lichamelijk letsel is deze achtbaan te gevaarlijk en dus ook verboden. De spannende attractie is vanaf drie kanten te benaderen. Aan de voorkant is een pad voor bezoekers die liever met beide voeten op de grond blijven staan. Zij kunnen daar het grote spektakel van de val bekijken.

 

Review de Baron 1898.

Ben jij hier wel eens in geweest en wil je je mening geven over deze attractie? Laat je mening horen door hieronder het formulier in te vullen.

Plaats een reactie