Efteling Theater

Voor degenen die het nog niet wisten, de Efteling heeft ook nog een eigen theater. Het theatergebouw, opgericht in 2002, bevindt zich gelijk aan de rechterkant wanneer je door de ingang van het park loopt. In het theater kun je tegenwoordig terecht voor musicals, parkshows en ander soort theatervoorstellingen. Overdag wordt de theaterzaal ook gebruikt voor vergaderingen en congressen van bedrijven. Het theater beschikt naast de hoofdzaal ook over foyers en het theaterrestaurant Pinokkio. De hoofdzaal heeft zo’n 1.200 zitplaatsen. Ben je benieuwd naar een plattegrond van de zaal? Deze kun je vinden op Efteling.com.

Bekijk hier alles over het Theater in de Efteling >>

Meer:

Het Efteling Theater, diverse soorten musicals.

Efteling theater
Bron: https://www.efteling.com/nl/theater

De allereerste parkmusical van het Efteling Theater was de Wonderlijke Efteling Show waarin Hans Klok meespeelde. Sindsdien zijn er verschillende soorten musicals en shows in het theater geweest. Zo speelde bijvoorbeeld in 2003 Doornroosje in het theater, in 2004 De Kleine Zeemeermin, in 2006 Annie, in 2008 The Sound of Music en in 2011 Droomvlucht de Musical. Naast deze shows en musicals vonden ook diverse congressen en evenementen in het theater plaats, zoals het Transport en Logistiek jaarcongres in 2008, de finale van de Heart Dance Award in 2009 en de finale van Miss Nederland in 2010. Het theater is dus zeer geschikt voor uiteenlopende evenementen.

Tips

Handig om te weten is misschien dat het theater ook toegankelijk is voor rolstoelen. Een gedeelte van de zaal is speciaal voor rolstoelen en bovendien is er per rolstoelplaats ook plek voor een begeleider.

Je kunt natuurlijk een bezoek aan een musical in het Efteling Theater combineren met een gezellig dagje uit in het park zelf, maar heb je overdag geen tijd? Dan is het ook gewoon mogelijk om het theater zelf te bezoeken. Je betaalt overigens apart voor het park en voor het theater. Bezoek je het theater en kom je met de auto? Dan betaal je voor een parkeerkaart, die je verkrijgt in het theater zelf, €7,50.

Bekijk hier het theater >>

Review het Theater.

Wat is jouw mening over de musicals? Laat dit hieronder weten door het formulier in te vullen.

Plaats een reactie