Efteling Raveleijn

Raveleijn in de Efteling is een groot complex dat bestaat uit een arena voor 1.200 bezoekers, een restaurant, een locatie waar zakelijke evenementen gehouden kunnen worden en een kantorencomplex voor het personeel van de Efteling. De spil waar alles om draait is natuurlijk het verhaal van Raveleijn. Vandaar dat alles ook is gebouwd in middeleeuws sfeer. Van het verhaal van Raveleijn is in 2011 ook een televisieserie verschenen, een boek en sinds 2011 wordt het verhaal van Raveleijn als een grote show opgevoerd in de arena van het complex Raveleijn. Afhankelijk van de drukte, wordt de show 3 tot 6 keer per dag opgevoerd.

Bekijk hier de informatie over Raveleijn >>

Meer:

Het verhaal van Raveleijn in de Efteling.

Het verhaal van Raveleijn is geschreven door de Nederlandse schrijver Paul van Loon, die het verhaal ook in boekvorm heeft uitgebracht. Het verhaal in de het boek wijkt iets af dan de show die in de Efteling opgevoerd wordt, omdat de show maar 30 minuten mag duren. Het verhaal gaat over twee ouders en vijf kinderen die van de grote stad naar het platteland verhuizen. Dit is tegen de de zin van de kinderen Thomas, Maurits, Joost, Lisa en Emma, maar ze gaan toch.

Efteling Raveleijn
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/shows/raveleijn

In het bos bij hun nieuwe huis vindt Joost een geheime poort. Inmiddels vlogen er rondom de kinderen ook 5 raven. Gezamenlijk met de raven betreden de kinderen de poort en komen ze in een magische wereld terecht. Ze veranderen namelijk in 5 volwassen ruiters en de raven in 5 paarden. Ze komen erachter dat in deze magische wereld een boosaardige graaf regeert en zij zijn de enigen die de graaf kunnen verslaan met de magische krachten van aarde, vuur, hout, water en metaal.

De show Raveleijn

Efteling Raveleijn overzicht
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/shows/raveleijn

In de shows doen een tiental acteurs mee, 5 paarden, , 5 raven, een valk en een uil. Het is een razend spannende show met diverse special effects, waaronder vuur en water en de nodige videobeelden. De show is gestart in 2011 en in 2013 geheel vernieuwd. Wil je de show bezoeken, dan moet je van te voren een toegangskaartje halen in de Efteling.

Het complex Raveleijn

Het complex bevat ook ‘het wapen van Raveleijn’, een groot evenementencomplex voor maximaal 550 personen. Hier kan uitgebreid gegeten en gedronken worden en wordt je op een middeleeuwse wijze bediend.

Review deze attractie.

Ben jij hier wel eens in geweest en wil je je ervaring delen met anderen? Laat dan hieronder een bericht achter. Zo kan je je beoordeling geven over de wachttijd, drukte, algemene indruk en meer. Wij zijn benieuwd naar jouw beoordeling over deze attractie.

Plaats een reactie