Efteling Stoomcarrousel

De draaimolen in het carrouselpaleis is meer dan 100 jaar oud en werd door de Efteling gekocht van Hendrik Janvier. Janvier toerde ermee rond op kermissen, maar verkocht het stuk. In vergelijking met wat de draaimolen opbracht, waren de onkosten te hoog. Er waren 25 treinwagens nodig om de draaimolen in de Efteling te krijgen. Tevens waren er 4 dagen nodig om de draaimolen opnieuw op te bouwen. Anton Pieck zou degene zijn die erop aandrong om de draaimolen te kopen. Het gerucht ging dat hij er als kind rondjes op reed. De molen draaide voor het eerst in de Efteling in 1956. De molen heeft een origineel Gavioli-orgel dat werd gebouwd in 1895. Het orgel is een van de laatste vijf overgebleven orgels van Gavioli in de wereld. Het beeldhouwwerk is van de Vlaamse kunstenaar De Vos en de vloer is authentiek, gebouwd in Victoriaanse stijl.

Bekijk hier de informatie over Stoomcarrousel >>

Meer:

Plezier, romantiek en de Stoomcarrousel

Efteling Stoomcarrousel
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/stoomcarrousel

Een draaimolen is onmisbaar om het ultieme kermisgevoel te beleven. En daar de Efteling een grote kleurrijke kermis is, mag een draaimolen zeker niet ontbreken! De stoomcarrousel vind je in het attractiegedeelte ‘Marerijk’. De 19e eeuwse draaimolen is ondergebracht in het carrouselpaleis. Alleen al de ingang is buitengewoon prachtig! Van zodra je het paleis binnenwandelt, waan je je in een wereld van rijkdom en sprookjes. Alles lijkt wel van goud.

Klassieke stoomcarrousel

Er bestaat echt geen mooiere draaimolen dan de klassieke stoomcarrousel in de Efteling. De draaimolen heeft de prachtigste paarden om uit te kiezen en de mooiste muziek om naar te luisteren. Kinderen kunnen elke rit een ander rijtuig of paard uitkiezen. Van zodra de molen begint te draaien, heb je meteen het gevoel alsof je op een echt paard rijdt.

Ook al is het een attractie voor kinderen, bestaat er iets romantischer voor volwassenen dan een ritje op een draaimolen? Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kunnen hier een fijne tijd beleven! En zelfs prachtige en unieke foto’s maken! Bovendien ligt het 3D-museum ‘Diorama’ vlakbij en kun je heerlijk lunchen of een drinkpauze nemen in het restaurant van het carrouselpaleis.

Plaats een reactie