Efteling Vogel Rok

Een van de achtbanen in de Efteling is de Vogel Rok. Deze attractie in het donker neemt je mee op de vlucht van een grote roofvogel. De achtbaan is geopend in 1998. De Rok is een vogel die voorkomt in het verhaal De tweede zeereis van Sinbad de Zeeman uit het verhalenbundel van Sprookjes van 1001 Nacht. In dit verhaal tilt de Rok de zeeman Sinbad op en neemt hem mee voor een avontuurlijke reis naar het nest van de vogel.

Bekijk hier alles over de attractie Vogel Rok in de Efteling >>

Meer:

Attractie de Vogel Rok

Ook speelt de vogel een rol in een ander verhaal van de zeeman, namelijk De vijfde zeereis van Sinbad de Zeeman. De Rok is een mythologisch fabeldier, want het is namelijk een grote vogel met het lichaam van een adelaar en de kracht van wel honderd leeuwen. Tijdens de rit krijg je muziek te horen van componist Ruud Bos die precies net zo lang is als de rit, namelijk 1 minuut 31. Ook is er speciaal muziek gecomponeerd voor in de wachtruimtes.

De Vogel Rok is de eerste achtbaan in de Efteling waarbij muziek is gebruikt tijdens de rit. Na de afdaling wordt er een foto genomen die je na de rit kunt bekijken. Tijdens de rit ga je door de opengesperde bek van de Vogel Rok. Ook zijn er lasers en onder andere een slangenkop te zien.

Efteling Vogel Rok
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/vogel-rok

Deze achtbaan is in het donker, maar gaat niet over de kop. Hij gaat 65 kilometer per uur. De minimale lengte die is toegestaan is 1.20 m. De attractie is niet geschikt voor zwangere vrouwen.

Je kunt de Vogel Rok vinden in het Reizenrijk.

Wij wensen je heel veel plezier in deze attractie!

Review de Vogel Rok.

Ben je hier wel eens in geweest en wil je je mening delen met anderen? Dan kan je hieronder een bericht achterlaten.

2 gedachten over “Efteling Vogel Rok”

Plaats een reactie