Efteling Sprookjesbos

Het Sprookjesbos van de Efteling vormt het hart van het park en wordt zeer trouw in ere gehouden. Vooral de uitstraling, de typische Anton Pieck stijl blijft behouden, ook als er nieuwe sprookjes worden toegevoegd. Ook nieuwere sprookjes worden in de geest van Anton Pieck ontworpen. Hoewel veel mensen inmiddels ook naar de Efteling gaan voor het attractiepark, blijft het Sprookjesbos enorm populair. Hier zijn generaties lang vele mooie herinneringen gecreëerd waar zelfs de ouderen nog met weemoed naar terugkijken. Niet voor niets is de Efteling, mede door het sprookjesbos jaar na jaar weer één van de beste Europese attractieparken.

Bekijk hier de informatie over Sprookjesbos >>

Meer:

Het ontstaan van het Sprookjesbos in de Efteling

Efteling Sprookjesbos
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/sprookjesbos

Het Sprookjesbos van de Efteling was het eerste onderdeel van het park wat we nu kennen. Het Sprookjesbos werd op 31 mei 1952 geopend met een tiental sprookjes die we vandaag de nog steeds kennen, zoals het kasteel van Doornroosje, sneeuwwitje, de Chinese nachtegaal en de put van vrouw Holle. In de loop der jaren zijn er telkens nieuwe sprookjes toegevoegd, waardoor het sprookjesbos nu een terrein van zes hectare beslaat.

Onder andere de toenmalige Belgische koningin Fabiola schreef een sprookje, speciaal voor de Efteling, namelijk de Indische waterlelies. Nog steeds zijn de oorspronkelijke sprookjes die er bij de opening van het park ook al waren te bewonderen. Onderwijl zijn veel sprookjes wel vernieuwd, maar toch blijft de bijzondere Anton Pieck sfeer uit de beginjaren gehandhaafd. Momenteel kent het sprookjes bos 29 sprookjes en voor 2019 staat de opening van een nieuw sprookje, De zes zwanen op het programma.

Meer dan het Sprookjesbos

De nostalgische gebouwen en de sprookjesfiguren zijn inmiddels iconische figuren voor het park geworden en worden dan ook veelal als mascotte voor de Efteling gebruikt. Ook thuis kun je tegenwoordig genieten van het sprookjesbos, want er zijn dikke fotoboeken en Efteling sprookjesboeken uitgekomen. Daarnaast vele dvd’s met Efteling sprookjes en video’s. Ook zijn de figuurtjes verkrijgbaar als souvenirs en zijn sommige objecten al ware verzamelobjecten geworden.

2 gedachten over “Efteling Sprookjesbos”

Plaats een reactie