Efteling Symbolica

Efteling Symbolica: de wereld van Pardoes.
Aan het einde van de Pardoes-promenade, naast de attractie Pagoda, heeft de Efteling het Pardoes-paleis gebouwd. Het paleis draagt de naam Symbolica. Het fantasierijke Symbolica maakt sinds 2017 onderdeel uit van de Efteling. Het paleis is een groot spektakel. Binnenin maak je kennis met de wereld van Pardoes. Er zijn verschillende ruimtes in het paleis met een uitgebreid thema. Na het binnenkomen wordt je meegenomen naar een kamer met een enorme kroonluchter. Je kunt kiezen uit de muziektour, de heldentour en de schattentour. Wil je het volledige Symbolica beleven, dan zul je dus alle drie de rondleidingen moeten nemen. Maar het is het waard!

Bekijk hier alles over Symbolica >>

Meer:

Enkele filmpjes:

De fantasierijke rondleidingen in Symbolica

Efteling Symbolica
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/symbolica

Alle rondleidingen zijn eigenlijk een groot fantasierijk feest. Om te beginnen ontmoet je eerst de magistraat-tovenaar en Pardoes in het observatorium. Hij stuurt je verder door naar de Panorama ruimte. Nadien vervolg je de weg doorheen een prachtige botanische tuin waar een gigantische walvis leeft. Hier split je op en bekijk je verschillende themagebonden delen van het paleis, afhankelijk van welke tour je hebt gekozen. Het einde is voor elke route gelijk.

Polle’s Kitchen

Iedereen passeert vervolgens de champagneopslag. Op weg door de voorraadkast en net voorbij de keuken van Polle’s Kitchen, zul je ongetwijfeld Polle (de eigenaar van Polle’s Kitchen) tegen het lijf lopen terwijl hij aan grote stapels pannenkoeken werkt. Nadien ontmoet je uiteindelijk koning Pardulfus op het feest. Pardoes en Pardijn zullen er ook zijn, maar je zult teveel tijd op de tour hebben doorgebracht. Je kunt dus niet lang met hen mee feesten. Vervolgens begeef je je tussen de dansers om nadien in een hal met foto’s te komen en de uitgang.

Opmerking: hoewel er faciliteiten zijn voor bezoekers met een handicap, kunnen deze alleen de muzikale route bekijken. Tevens is het aanbevolen om tijdig te reserveren, omdat er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn voor bezoekers met een handicap. Als je niet vooraf reserveert, kunnen de wachttijden erg lang zijn!

Bekijk hier alle informatie over deze attractie >>

Review Symbolica:

Ben je van plan om je mening te geven over deze attractie? We zijn benieuwd naar jouw ervaring.

2 gedachten over “Efteling Symbolica”

Plaats een reactie