Sprookjesboom

De Sprookjesboom is een van de attracties in het Sprookjesbos van de Efteling. Het 27e sprookje om precies te zijn. Je komt de boom tegen net na de bocht als je De Nieuwe Kleren van de Keizer bent gepasseerd. Al sinds 2010 vertelt deze vrolijke boom allerlei sprookjesverhalen tegen kinderen.

Bekijk hier de Sprookjesboom >>

Meer:

Hoe ziet de Sprookjesboom eruit?

Sprookjesboom
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/sprookjesbos/sprookjesboom

De Sprookjesboom is een grote, eikachtige boom. Hij heeft in de stam een bewegend gezicht, de ogen kunnen bewegen en ook de mond gaat open en dicht tijdens het vertellen van de verhaaltjes. Voor de boom zijn een aantal bankjes, zodat je heerlijk kunt zitten, luisteren en genieten. In de buurt van de boom zijn een aantal dierenvriendjes, zoals een wild konijn, een rode eekhoorn en een grote bonte specht te vinden.

Heel af en toe komt er ook nog een spinnetje naar beneden gekropen.

  • Wat vertelt de Sprookjesboom?
Sprookjesboom Marerijk
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/sprookjesbos/sprookjesboom

Er zijn zo’n 80 verschillende verhaaltjes te beluisteren. De Sprookjesboom vertelt deze met een luide en duidelijke stem. Het gaat hierbij om de bekende, maar ook wat onbekendere sprookjes. Soms is er ook interactie met de kinderen die luisteren. De boom vraagt dan bijvoorbeeld welk sprookje ze willen horen of hoe ze heten. Door middel van een aantal sensoren kan de boom reageren op de antwoorden van de kinderen. Meestal herhaalt hij eerst het antwoord. Leuk is dat de kinderen soms ook mogen bewegen tijdens de verhaaltjes. De boom vraagt dan bijvoorbeeld of ze willen stampen of blazen.

  • Website Sprookjesboom.

Gaan jullie binnenkort met de kinderen naar de Efteling, dan is het leuk om ze op internet al iets te laten lezen over de Sprookjesboom. Ze lezen daar bijvoorbeeld allerlei vragen en antwoorden waarbij de boom onder meer zegt dat hij nergens bang voor is. Het is ook mogelijk om zelf een vraag te stellen en deze op te sturen.

Bekijk hier meer attracties.

Wat vind jij van de Sprookjesboom? Laat dat hieronder weten.

Plaats een reactie