Python

Toen de Efteling in de jaren 50 geopend werd, was het voornamelijk een sprookjespark. Het draaide om de overbekende sprookjes waarvan Anton Pieck de ontwerpen van heeft getekend. Toch bestond er behoeft om bij het sprookjespark een attractiepark te voegen, waardoor het park nog meer publiek zou trekken. Begin jaren 80 werd met het attractiepark begonnen en de meeste bekende en populairste attractie, de Python achtbaan werd in april 1981 geopend. Voor die tijd was de Python een zeer spectaculaire achtbaan omdat er geen achtbanen waren waar je twee keer over de kop ging. Bij de Python wel en daarnaast heeft de Python ook nog twee kurkentrekkers.

Bekijk hier alles over deze achtbaan >>

Meer:

De Python in de Efteling – Een gave achtbaan

Python
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/python/bouw

De gehele baanlengte van de Python is ruim 750 meter. Wanneer je het hoogste punt van de Python bereikt, dan zit je op 29 meter hoogte. Van hiervandaan, maar je een vrije val van maar liefst 22 meter. Vervolgens ga je door 2 loopings over de kop en passeer je ook nog eens 2 kurkentrekkers, waar je ook over de kop gaat.

Wanneer de trein de hoogste snelheid heeft bereikt, dan scheert het met 85 km/u over de stalen baan en van je een waarde van 3,5 g aan G-krachten op. De topsnelheid wordt overigens pas gedurende de dag bereikt, omdat de olie in de wiellagers dan warmer is dan in de ochtend. Op de achtbaan zijn twee treinen actief. De treinen bestaan uit 7 wagons, waar 4 personen in kunnen. Per trein kunnen er dus totaal 28 personen vervoerd worden.

De historie van de Python

Tijdens de bijna 40 jarige historie van de populaire Python, zijn er diverse keren de treinen vervangen en heeft de achtbaan het nodige onderhoud gehad. In eerste instantie had e Python drie treinen, waar dat werd om veiligheidsredenen teruggebracht naar twee. De treinen zijn vervangen in de jaren 90, in 2005 en in 2011 en in 2018 heeft er een zeer grondige renovatie plaatsgevonden, waardoor de Python enkele maanden gesloten was. Vanaf maart 2018 rijdt de gerenoveerde Python weer, maar dan veel soepeler dan hij ooit heeft gedaan.

Wat is jouw ervaring met de Python in de Efteling? Schrijf nu een review over deze attractie.

Plaats een reactie