Gondoletta

Gondoletta, de grootste attractie van de Efteling.
Wie van een rustige attractie houdt, zal helemaal in zijn element zijn bij de Gondoletta in de Efteling. Een prachtig automatisch vaarsysteem voert je gedurende een tocht van circa twintig minuten door de tuin van de Efteling. Je vaart langs beboste gebieden, gaat onder bruggen door en komt langs struiken en rietvelden. Het systeem is in eerste instantie gemaakt als test voor de Fata Morgana. Maar door het succes is het een volwaardige attractie gebleven welke zelfs qua oppervlakte de grootste is van de Efteling. De attractie welke bestaat sinds 1981 heeft 40 voertuigen en de tocht is ruim 1 kilometer lang. Een ander leuk weetje is dat er gemiddeld 1080 personen per uur gebruik maken van deze attractie. Dit zegt zeker ook iets over de populariteit van de Gondoletta.

Bekijk hier de attractie bij de Efteling >>

Meer:

Gondoletta populair bij het hele gezin

Gondoletta
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/gondoletta

Het systeem is vrij eenvoudig. Via een grote draaiende schijf is het mogelijk om in één van de bootjes te stappen. Er kunnen maar liefst negen personen in een boot. De bootjes kunnen bochten maken doordat ze vastzitten aan een grote staalkabel. Deze is verbonden met grote draaischijven die onder water liggen. Een fijne en relaxte attractie dus. Instappen en genieten maar. Je hoeft verder nergens op te letten. Erg prettig is de overkapping.

Bij wat regenachtig weer is het evengoed mogelijk om te varen. Ook voor kinderen is de Gondoletta een leuke trekpleister. Het is een mooi rustmoment na alle spannende attracties. Het varen langs de bloemen, de muziek en het bekijken van de dieren geeft ze rust. Hierna is er weer volop energie om het park verder te verkennen. De attractie is dus voor het hele gezin toegankelijk. Kinderen onder de 1.20 meter moeten sowieso onder begeleiding van een volwassene in de Gondoletta.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=BpDx1xBd-2I)

Review Gondoletta.

Van plan om een ervaring te delen over deze attractie? Dat kan door hieronder het formulier in te vullen.

1 gedachte over “Gondoletta”

Plaats een reactie