Efteling Pinokkio

Als kind heb je waarschijnlijk al eens van Pinokkio gehoord. De houten pop waarbij de neus langer wordt als hij liegt, is namelijk een bekend sprookje. Ook in de Efteling kun je Pinokkio terugvinden in het Sprookjesbos!

Bekijk hier alles over Pinokkio >>

Meer:

Pinokkio het sprookje in de Efteling.

Efteling Pinokkio
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/sprookjesbos/pinokkio

Pinokkio is afkomstig van het boek Le avventure di Pinocchio van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi. Hij schreef dit sprookje reeds in 1883 en in 1940 bracht Disney de welbekende tekenfilm uit. Het verhaal draait om de houtbewerker Geppetto en zijn marionet Pinokkio. Pinokkio is uit magisch hout gesneden, waardoor Pinokkio tot leven is gekomen. Pinokkio is erg ondeugend en komt daardoor steeds weer in de problemen.

Hij wordt in zijn avonturen bijgestaan door de Blauwe Fee. In het verhaal komt Pinokkio meerdere keren de sluwe Vos en Kat tegen, die Pinokkio proberen wijs te maken dat er een goudboom zal groeien als Pinokkio zijn goudstaven begraaft. Maar Vos en Kat zijn eigenlijk van plan om dit goud daarna stiekem zelf op te graven! Uiteindelijk blijft Pinokkio steeds langer weg van huis en probeert Gepetto hem te zoeken, tot ze beiden worden opgegeten door de grote Monstervis.

Gelukkig weten ze zichzelf ook weer te bevrijden. Het verhaal eindigt met Pinokkio die voor de oude Gepetto en de Blauwe Fee die inmiddels ziek geworden is, zorgt. Als dank betovert ze Pinokkio om tot een levensechte jongen van vlees en bloed.

Redelijk nieuwe attractie

In de Efteling is Pinokkio een redelijk nieuwe attractie: het werd in 2016 geopend en het kostte zo’n 2 miljoen euro om het te maken. De attractie bestaat uit drie onderdelen, die op een pleintje binnen het Sprookjesbos ligt. Als eerste kom je langs de werkplaats van Gepetto en daarna loop je door naar een nis met de Vos en de Kat. Tot slot kom je aan bij een vijvertje met de Monstervis. Parallel met het verhaal uit het boek maak je zo een tocht en ga je als bezoeker op zoek naar Pinokkio. Je zult zien dat Pinokkio en Gepetto door de grote Monstervis zijn opgegeten. Je kunt als bezoeker de hengel naar de vis bewegen, waarna de ogen en bek geopend worden. Diep achterin de keel van de monstervis zien we Pinokkio en Gepetto zitten!

Review Pinokkio.

Van plan om je beoordeling te geven over deze attractie? Laat dan hieronder een bericht achter.

1 gedachte over “Efteling Pinokkio”

Plaats een reactie